Ingezonden persbericht

BLOEDJEUK/HARTRUIS TWEELUIK VAN TONEELGROEP CARGO
TONEELGROEP CARGO IN COPRODUCTIE MET HET ZUIDELIJK TONEEL

Van 24 maart tot en met 17 april staat het tweeluik Bloedjeuk/Hartruis in Bellevue Lunchtheater. Bloedjeuk is te zien van di 24 tm zo 29 mrt en van zo 5 tm zo 12 apr, 12.30 uur. Hartruis speelt van zo 29 mrt tm zo 5 apr en van zo 12 tm vr 17 apr om 12.30 uur / zo 14.00 uur. Op de zondagen 29 mrt, 5 en 12 apr worden beide voorstellingen na elkaar gespeeld (om 12.30 en 14.00 uur).
Op 3 maart start de landelijke tournee van Bloedjeuk/Hartruis als avondvoorstelling.

In Bloedjeuk kijken we naar het dagelijkse gevecht van de werknemers Krein, Ernst en Udo. Spanningen binnen de groep hebben er voor gezorgd dat de werkvloer is verworden tot praatcultuur. De productie ligt stil. Aan de werkgever, The Freshmaker, de taak om zijn ontspoorde team weer op de rails te krijgen.

In Hartruis smelt het kleine filmpje beschaving dat nog aanwezig was. Onder leiding van bemiddelaar Basti zoeken de drie verloren zielen naar hun ware identiteit. Die blijkt dieper verstopt dan men zou verwachten. Blinde geldingsdrang raakt op stoom, knalt door de handrem en rijdt zich te pletter. Een tragedie sijpelt door. Een nekschot lijkt onvermijdelijk. Hartruis, over het absolute recht van de mens om te zijn wie die is.

spel Justus van Dillen, Marijn Klaver, Constance Kruis, Dimme Treurniet regie, tekst Marcel Osterop dramaturgie Martine Manten kostuums Joke Sommen lichtontwerp Stan Bannier

Toneelgroep Cargo
Vanaf 1 januari vormen Marcel Osterop en Constance Kruis de artistieke kern van het nieuw opgerichte Toneelgroep Cargo. Ze maken nieuw Nederlands acteurstoneel met als zwaartepunt de teksten van Marcel Osterop. De zakelijke leiding is in handen van Bregtje Radstake. Toneelgroep Cargo wordt artistiek en productioneel ondersteund door Het Zuidelijk Toneel.

Tournee: landelijk 3 maart t/m 17 april, Bellevue Lunchtheater 24 maart tm 17 april 2009 (beh. za/ma). Zie voor volledige speellijst www.toneelgroepcargo.nl

Première: 5 maart 2009, Eindhoven, Plaza Futura
Stadspremière: zo 29 maart 2009, Amsterdam, Theater Bellevue, 12.30 uur.
Bellevue Lunchtheater te Amsterdam www.lunchtheater.nl

www.toneelgroepcargo.nl