Neways Electronics International N.V.

2 maart 2009

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Uitnodiging

Neways Electronics International N.V.
Statutair gevestigd te Eindhoven
feitelijk te Son

Aandeelhouders en andere vergadergerechtigden worden uitgenodigd tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op dinsdag 24 maart 2009 om 14.00 uur in het Evoluon, Noord Brabantlaan 1A te Eindhoven.

Agenda


* Opening

* Mededelingen door en verslag van de Raad van Bestuur
* Mededelingen door en verslag van de Raad van Commissarissen
* Vragen naar aanleiding van het verslag van de Raad van Bestuur en van de Raad van Commissarissen, alsmede over de jaarrekening 2008
* Vaststelling van de jaarrekening over 2008
* Reserverings- en dividendbeleid

* Vaststelling resultaatbestemming 2008

* Verlening van décharge aan de Raad van Bestuur voor het gevoerde beleid
* Verlening van décharge aan de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht
* Bezoldiging in de vorm van opties bestuurders en overige werknemers en aanwijzing Raad van Bestuur als bevoegd orgaan voor toekenning van deze opties
* Herbenoeming lid van Raad van Commissarissen
* Rondvraag / Sluiting

Het jaarverslag en de jaarrekening over 2008 zijn vanaf 3 maart 2009 ter inzage op onze website www.neways.nl. Gedrukte exemplaren van het jaarverslag en de jaarrekening 2008 zijn vanaf 13 maart 2009 kosteloos verkrijgbaar ten kantore van de vennootschap, Science Park Eindhoven 5010 te Son, bij Fortis Bank (Nederland) N.V. te Amsterdam (telefoon 020 5272467) en bij ABN AMRO Bank N.V., handelend onder de naam RBS ("RBS"), Corporate Actions te Amsterdam (telefoon 020 3836707).

De notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 18 maart 2008 zijn gepubliceerd op onze website.

Houders van aandelen aan toonder die de vergadering in persoon of bij gevolmachtigde wensen bij te wonen, dienen hun aandelen uiterlijk op 17 maart 2009 via hun bank of commissionair aan te melden bij Fortis Bank (Nederland) N.V. of RBS, Corporate Actions ter verkrijging van een depotbewijs, hetgeen zal dienen als toegangsbewijs voor de vergadering.

Mocht u niet in staat zijn op ter vergadering aanwezig zijn kunt u een (elektronische) volmacht geven via: www.rbs.com/evoting.

Son, 3 maart 2009
De Raad van Bestuur

TOELICHTING AGENDA Z.O.Z.

Agendapunt 6
Reserverings- en dividendbeleid
Neways Electronics International N.V. heeft het voornemen om haar dividendbeleid van de afgelopen jaren voor het verslagjaar 2008 te continueren. Dit betekent dat circa 70% van de nettowinst wordt bestemd voor verdere groei, terwijl circa 30% als dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders, mits de solvabiliteit minimaal 35% bedraagt.

Agendapunt 10
Bezoldiging in de vorm van opties bestuurders en overige werknemers en aanwijzing Raad van Bestuur als bevoegd orgaan voor toekenning van deze opties In het kader van de variabele beloning op middellange termijn legt de Raad van Commissarissen aan de Algemene Vergadering voor om in maart 2009 aan elk van de beide bestuursleden een optie op 15.000 gewone aandelen toe te kennen. Voorts stelt de Raad van Commissarissen voor om de Raad van Bestuur aan te wijzen als bevoegd orgaan om rechten tot het nemen van aandelen te verlenen, met betrekking tot opties op 30.000 gewone aandelen voor de bestuursleden en met betrekking tot opties op 35.000 gewone aandelen voor overige werknemers van de vennootschap of een dochtermaatschappij, voor een periode van één jaar. De uitoefenprijs van deze opties is gelijk aan de geldende slotkoers van de zevende dag na het ter inzage leggen van de jaarcijfers 2008.

Agendapunt 11
Herbenoeming lid van Raad van Commissarissen
Overeenkomstig het rooster van aftreden zal de heer ing. W.G.S.M. van der Leegte aftreden per de datum van deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Hij heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor herbenoeming. De Raad van Commissarissen draagt de heer ing. W.G.S.M. van der Leegte voor om te herbenoemen als commissaris voor de komende periode van vier jaar, onder de opschortende voorwaarde dat geen aanbevelingen voor andere personen worden gedaan. Aangezien de opschortende voorwaarde is vervuld, wordt voorgesteld de heer ing. W.G.S.M. van der Leegte te benoemen.

De heer Van der Leegte is 61 jaar, President-directeur van de VDL Groep B.V. en is tevens lid van de Raad van Commissarissen van PSV Voetbal N.V.

De heer Van der Leegte is commissaris sinds 1997 en hij is voorgedragen voor een nieuwe zittingstermijn wegens de constructieve wijze waarop hij functioneert als lid van de Raad van Commissarissen. Zijn ervaring in het internationale bedrijfsleven en zijn zakelijke expertise in voor Neways relevante markten, producten en technologieën, sluiten goed aan bij het profiel van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen heeft het functioneren van de heer Van der Leegte besproken en unaniem besloten om hem voor te dragen voor een herbenoeming voor een nieuwe zittingstermijn.