Ingezonden persbericht


debalie
Ik wil wapens!
Een avondje infotainment over internationale wapenhandel

Dinsdag 24 maart 2009 | 20.30 uur

Kolonel Sadeghi heeft recent zijn eigen land uitgeroepen. Nu wil Sadeghi een leger opbouwen en daarvoor heeft hij wapens nodig. Een paar AK47s zijn wel te bemachtigen, maar hoe zit dat met bommenwerpers, tanks, raketten en ander wapentuig? Dan wordt het moeilijker.

Voor advies komt Kolonel Sadeghi op 24 maart naar De Balie. De Balie heeft diverse experts uitgenodigd om drie vragen te beantwoorden:
* Welke wapens moet Kolonel Sadeghi kopen?
* Waar kan Sadeghi de wapens vinden?

* Hoe gaat Sadeghi de wapens betalen?

Sadeghi zelf vertelt over zijn recente bezoek aan de internationale wapenbeurs in Abu Dhabi. Wat kun je zoal kopen op een wapenbeurs? Hoe zit de wapenhandel in elkaar? Voor De Balie hield hij een weblog bij over zijn ervaringen en hij schreef er een uitgebreid artikel over voor dagblad De Pers.

Verder zal de kennis van het publiek worden getest met een quiz. Hoofdprijs: aandelen in een wapenbedrijf.

Met onder andere: Mat Herben (lobbyist en oud-LPF-leider) en Kees Homan (Instituut Clingendael en Generaal-majoor der mariniers b.d.) . De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi en Wilbur Perlot.

Kom op 24 maart naar De Balie en wees getuige van de zoektocht van Kolonel Sadeghi.

Het programma is onderdeel van de splinternieuwe serie genaamd The Black Series, waarin we de achterkant van de internationale gemeenschap onderzoeken. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Oxfam Novib.

Praktische informatie

Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Tijd: dinsdag 24 maart 2009, 20.30 uur

Prijs: 7 euro / 5 euro met korting
Reserveren: De Balie 020-5535100 (openingstijden kassa: van maandag t/m zaterdag van 12.00 uur - 18.00 uur. Kaarten zijn tot een dag van te voren ook te koop via de website www.debalie.nl)

Meer informatie over het programma (inclusief link naar Dagblad de Pers): www.debalie.nl

Livestream: Dit programma wordt live uitgezonden via internet www.debalie.nl/live



Ingezonden persbericht