Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leo Gstrein & Breath Taking Angels op dinsdag 24 maart in café De Paap.

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting om de twee weken een concertavond in café De Paap. Elke keer treden twee talentvolle Haagse acts op. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Tijdens de Haags Pop Podium Avond op DINSDAG 24 MAART wordt in cafe De Paap opgetreden door Leo Gstrein en Breath Taking Angels.

LEO GSTREIN
Leo Gstrein is al tientallen jaren een bekende naam in de regionale muziekscene. De voormalige zanger van groepen als Frezno Falls en No Joke bracht in 2001 zijn solodebuut uit getiteld 'Space Dog Station'. In 2007 verscheen de opvolger 'Underneath The Willow Tree'. Met zijn nieuwe band is het afgelopen jaar gewerkt aan het album 'Strange Ways To Save The World' dat enkele weken geleden verscheen. In de nieuwe groep spelen naast Gstrein (zang/gitaar) ook Edith de Waal (toetsen), Martijn Ruinard (gitaar), Martin Pakvis (bas) en Manfred Gstrein (drums/samples).

BREATH TAKING ANGELS
Deze band is opgericht in 2006 door zanger Reindert Somers en saxofonist Boris van der Lek. De band speelt lekker in het gehoor liggende songs gebaseerd op de rhythm & blues. Na enige experimenten met de nodige muzikanten heeft de band intussen een vaste bezetting: Reindert Somers (zang), Boris van der Lek (sax/gitaar), Antal Steixner (drums), Peter Kennedy (bas), Will Sophie (toesten/gitaar) en Eric van der Kolk (gitaar). Tijdens deze Haags Pop Podium Avond spelt de band nummers van hun debuut-CD waarvan onlangs de opnamen zijn afgerond.

Haags Pop Podium Avond - Dinsdag 24 maart - 21.00 uur. Café De Paap is gevestigd aan de Papestraat 32 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Leo Gstrein - www.leogstrein.nl
Breath Taking Angels - www.breathtakingangels.nl
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De Paap - www.depaap.nl