Provincie Zuid-Holland

Kijkdagen Staverseweg 30 in Sommelsdijk

De provincie Zuid-Holland houdt op dinsdag 24 en woensdag 25 maart kijkdagen voor de verkoop van haar pand aan de Staverseweg 30 in Sommelsdijk. Geïnteresseerden kunnen dinsdag van 10:00 uur tot 13:00 uur terecht en op woensdag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Staverseweg 30 is een voormalig steunpunt van de provincie met een kantoor met werkplaats, een overkapping en een zoutopslag (strooizout voor wegen). De provincie hanteert bij de verkoop de openbare verkoopprocedure. Dit betekent het volgende: er is een verkoopbrochure beschikbaar, er is geadverteerd om het voornemen tot verkoop bekend te maken, er worden kijkdagen georganiseerd en gegadigden worden in de gelegenheid gesteld om bij de notaris een bod te doen. Een bod op Staverseweg 30 kan worden uitgebracht tot woensdag 22 april om 12:00 uur.

De provincie is bezig met de verkoop van ruim 20 van haar voormalige districtskantoren, opslagterreinen, locaties van de muskusrattenbestrijding en steunpunten (locaties voor opslag van materialen voor wegonderhoud en zout). Met de verkoop wordt de kwaliteit en efficiëntie van de buitendiensten verhoogd. Zo worden steunpunten samengevoegd of de provincie besteedt werkzaamheden uit waardoor de provinciale steunpunten overbodig worden. Bij alle verkopen van districtskantoren, opslagterreinen, locaties van de muskusrattenbestrijding en steunpunten wordt een anti-speculatiebeding in de koopovereenkomst opgenomen.

In de tweede helft van dit jaar staan verkopen gepland van Ringdijk 1 in Geervliet en Reedijk 19b in Mijnsheerenland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 7240