Persberichten


Nieuwe Online Elektrotechnische Beurs

Publicatiedatum: 24-03-2009

VNU Exhibitions Europe lanceert een nieuwe online vakbeurs voor de E-installateur. "Exposanten en bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek kunnen elkaar 365 dagen per jaar vinden, 24 uur per dag op het nieuwe platform", zegt Johan Denekamp Project Manager Online Vakbeurzen. "Duizenden E-installateurs zoeken iedere maand op Installatie Vakbeurs Online naar leveranciers, nieuwe producten en de beste aanbiedingen."

VNU Exhibitions Europe maakt een stap van het organiseren van fysieke beurzen, naar online beurzen. "De stap naar online beurzen past in de nieuwe strategie van VNU Exhibitions. Wij zijn niet bang dat dit initiatief conflicteert met de bestaande beurs Elektrotechniek. Het werkt juist aanvullend", zegt Denekamp. "Bezoekers en exposanten kunnen elkaar nu iedere dag van het jaar vinden. Ook in het even jaar dat er geen Elektrotechniek georganiseerd wordt."

Ruim 10.000 E-installateurs ontvangen iedere maand de nieuwsbrief van Installatie Vakbeurs Online met hierin berichten van leveranciers. Maar liefst 66 procent van de lezers klikt actief door op de berichten van de leveranciers. "De doorklik ratio van de gemiddelde business-to-business nieuwsbrief ligt tussen de 8 en 15 procent. Op deze resultaten zijn wij dus ontzettend trots", aldus Denekamp. "Dit bewijst dat de online beurs met bijhorende nieuwsbrieven een bruikbaar platform biedt. Bezoekers ontvangen een collectief bericht vanuit de branche met aanbiedingen van leveranciers en innovaties."

Managing director van KWx BV Hans Segers zegt: "De vakbeursonline heeft een element van een dagelijkse beurs en daarnaast de mogelijkheid van een nieuwsbrief. Dagelijks is KWx in staat om nieuwe zaken op de virtuele stand te plaatsen en met behulp van de nieuwsbrief extra aandacht te trekken voor de virtuele stand. De nieuwsbrief heeft tot een verhoogd aantal doorclicks geleid naar de virtuele stand en de website www.kwx.nl. Al met al een extra instrument om onze klantenkring, bestaande maar vooral ook nieuwe relaties, te bereiken."

Voor exposanten biedt de Installatie Vakbeurs Online kansen doordat zij de E-installateurs bereiken die niet naar de vakbeurs Elektrotechniek komen of die niet in de gelegenheid zijn geweest naar de stand te komen. Denekamp zegt: "Toch kan je een online platform niet vergelijken met een fysieke beurs. Op Elektrotechniek kun je zien, voelen, ervaren en vooral persoonlijk contact hebben met elkaar. Je moet de online versie zien als een aanvulling gedurende het jaar, die vooral het doel heeft potentiële klanten aan bedrijven te binden."

Online Installatie Vakbeurs is een initiatief van VNU Exhibitions Europe. Deze beursorganisatie is in Nederland marktleider op het gebied van vakbeurzen. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste beursorganisator van bouwgerelateerde vakbeurzen. Tot de toonaangevende titels behoren Elektrotechniek, de Internationale BouwBeurs, VSK, VSK België, Hout, Greenbuild, Elektrotechniek België, GEVEL en Licht & Architectuur. Andere Online Vakbeurzen van VNU Exhibitions Europe zijn: www.foodvakbeurs.nl, www.beautyvakbeurs.nl en www.fitnessvakbeurs.nl.


Interesse in een online stand op www.installatievakbeurs-online.nl?
Neem contact op met Sales & Account Manager Patrick Ridder, tel. 030 295 2118, e-mail. patrick.ridder@vnuexhibitions.com


-.-.-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie,