Hotgsm.be introduceert 'Google-telefoon' in België

24/03/2009 09:00

Hot Internet BVBA

WAARLOOS - KONTICH - Vanaf 24 maart jl. is de populaire 'Google-telefoon' ook in België verkrijgbaar. De telefoon luistert naar de naam HTC Dream G1. Het toestel maakt gebruik van het besturingssysteem van internetbedrijf Google, genaamd 'Android'. Telecom webshop Hotgsm.be biedt momenteel als enige in België het toestel aan voor ¤ 399. Hiermee is de HTC stukken voordeliger dan het concurrerende model; de Apple iPhone 3G.

Aanvankelijk leek het alsof de HTC Dream G1 nooit zou worden aangeboden in België. Operator T-Mobile tekende voor wereldwijde exclusiviteit. Gezien deze operator niet actief is in België, bleef het hier angstig stil. "Het is absurd dat de Belgische consument op deze manier buiten gesloten werd", aldus Pim Spaanderman, commercieel directeur van Hotgsm.be.

Android biedt een ultieme Google-ervaring. De telefoon legt namelijk een directe link met het Google-account. Dit biedt unieke voordelen. Contacten die worden toegevoegd aan de telefoon, zijn automatisch ook in het Gmail-account te vinden. Verder draaien Google-applicaties zoals Google Maps, Gmail, Calender en YouTube op het apparaat.

De HTC Dream G1 is, zoals de naam al doet vermoeden, de eerste in een reeks van toestellen die op het Android-platform zullen draaien. "De komende toestellen, zoals de G2, zullen straks ook in de webwinkel van Hotgsm.be verkrijgbaar zijn", gaat Spaanderman verder.

Hotgsm.be is als internetwinkel nu één jaar actief in België. Naast aanbieder van scherp geprijsde GSM's, is Hotgsm.be erkend agent van BASE en Proximus-producten. Oprichters zijn Gerd Koops (directeur) en Pim Spaanderman (commercieel directeur). Beiden afkomstig van KPN, het moederbedrijf van BASE.

Contact:

Pim Spaanderman

tel +31 6 33 99 04 11

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel