Ingezonden persbericht


LaCie blue eye pro Proof Edition: standaardkleuren met één muisklik


· Complete calibratie- en profiling-tool
· UGRA softproof-klasse Test & Report-functie
· Mogelijkheid om te schakelen tussen colorimetrische omgevingen zonder te hercalibreren
· Naadloze integratie met toonaangevende creatieve productiesoftware

Parijs, 24 maart 2009 - LaCie introduceert de LaCie blue eye pro Proof Edition, een complete monitorcalibratie- en profiling-oplossing. Hiermee kunnen gebruikers met één muisklik de kleuren van hun monitor standaardiseren. Het apparaat is speciaal ontwikkeld voor de integratie met workflows voorafgaand aan het drukproces en andere softproofing-workflows. Softproofing is een mechanisme dat op het scherm exact dezelfde weergave biedt als op de print. Met de geavanceerde Test & Report-functie kunnen zelfs de meest veeleisende gebruikers de kleurechtheid testen op basis van de alom geaccepteerde UGRA/FOGRA Media Wedge-standaardkleuren.

Gebruikers kunnen met de LaCie blue eye pro Proof Edition alle colorimetrische instellingen specificeren en instellen, zoals Whitepoint, Gamma, Brightness en Blackpoint. Vervolgens calibreert de LaCie blue eye pro Proof Edition automatisch de monitor. Zo creëren en activeren gebruikers een ICC-profiel dat garant staat voor consistente kleurenreproductie binnen de volledige workflow. Daarnaast slaat de tool het profiel en de specifieke hardware-instellingen op, die overeenkomen met een bepaalde calibratie. Dit stelt de gebuiker in staat om te switchen van de ene naar de andere colorimetrische omgeving zonder dat hij of zij opnieuw hoeft te calibreren.

"Dankzij de LaCie blue eye pro Proof Edition kunnen klanten die werken met contracten voor kleurechtheid op basis van standaard UGRA/FOGRA Media Wedge-kleuren, profiteren van softproofing-voordelen. Dit alles zonder verstoring van hun huidige werkprocessen", zegt Daniel Mayer, Business Unit Manager Displays bij LaCie.

De geavanceerde Test & Report-functie maakt gedetailleerde rapporten voor de analyse van het kleurengamma van een monitor. Hierdoor kunnen gebruikers de juistheid van kleuren vergelijken met de doelwaarden. Dit maakt het eenvoudiger om de accutaresse van een kleurenprofiel te controleren en vast te stellen wanneer er een nieuwe calibratie nodig is. Wanneer gebruikers bij deze test Media Wedge-kleuren gebruiken, wordt de instelling van de monitorkleuren vergeleken met een scala van standaardcriteria voor Whitepoint- en Grey Balance-precisie en profielkwaliteit. Daarnaast wordt bepaald in hoeverre de kleuren geschikt zijn voor gebruik binnen verschillende kleurenprocessen.

De LaCie blue eye pro Proof Edition omvat eveneens een complete serie aanvullende kleurenmanagementtools, zoals voor Whitepoint-fijnstelling, Blackpoint-aanpassingen en een Ambient Light-analyse. De tool is vervaardigd om naadloos te integreren met geavanceerde creatieve en productieworkflows. De LaCie blue eye pro Proof Edition functioneert uitstekend met de voornaamste productiesoftwarepakketten, zoals ColorSync®, Photoshop®, Lightroom®, Illustrator®, InDesign®, QuarkXPress® en Aperture(TM).

Beschikbaarheid
De LaCie blue eye pro Proof Edition is vanaf nu verkrijgbaar via de LaCie Store Online, via LaCie Resellers+ en LaCie Color Partners voor een adviesprijs vanaf 349 euro exclusief btw.

Ingezonden persbericht