Ingezonden persbericht


(persbericht)

Bloemencorso Zundert op zoek naar prijzenontwerpers

De wisseltrofee voor de corsowagen met het meest vernieuwende aspect in het Zundertse Bloemencorso is eruit. Buurtschap De Berk kreeg deze beker drie keer uitgereikt en mag hem voorgoed toevoegen aan de prijzenkast. Daarnaast wordt op de eerste zondag van september 2009 voor het eerst een trofee uitgereikt aan het muziekkorps dat de meeste waardering van het publiek oogst. Stichting Bloemencorso Zundert is dan ook op zoek naar enthousiaste kunstenaars, artiesten of ontwerpers met een aansprekend idee voor de volgende vernieuwingsprijs en de gloednieuwe korpsenprijs. Er zijn weinig richtlijnen voor de vernieuwingsprijs. Het moet een kunstwerk zijn dat met passie vervaardigd is en duidelijk verwijst naar het Bloemencorso Zundert. De trofee moet staan voor de creativiteit en de voortdurende vernieuwing in het corso. Een traditionele beker is daarom geen optie. De trofee moet qua omvang wel goed te overhandigen zijn en een duurzame en kwalitatieve uitstraling hebben. Verder ben je helemaal vrij in materiaalkeuze en ontwerp.

Korpsenprijs
De korpsenprijs werd voor het eerst toegekend in 2008 en in 2009 wordt voor het eerst nog tijdens het evenement een prijs uitgereikt aan de winnaar. Voor het ontwerp van deze trofee bestaan eveneens weinig richtlijnen. Het hoeft geen sculptuur te zijn maar mag bijvoorbeeld ook een oorkonde zijn of een ander grafisch product. Ook voor dit ontwerp geldt dat het met passie vervaardigd en met gepaste trots te overhandigen moet zijn.

Schetsontwerpen worden niet vergoed. Begin juni wordt uit de ingezonden ontwerpen een keuze gemaakt. Voor 1 september moeten de prijzen worden vervaardigd. Met vragen over de randvoorwaarden, de vergoedingen voor het ontwerpen en maken van de gekozen trofeeën en andere praktische zaken kunnen belangstellenden contact opnemen met Ad Vromans van de werkgroep Jurering via advromans@versatel.nl.

Stuur je schetsontwerp en curriculum vitae voor 15 mei op naar: Stichting Bloemencorso Zundert
T.a.v. werkgroep jurering
Postbus 250
4880 AG Zundert

Vergeet niet om duidelijk je contactgegevens te vermelden!

----------
Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (