Freelance consultants zijn ideale oplossing in huidige conjunctuur

24/03/2009 10:23

OP DE BEECK & PARTNERS

Bedrijven die zich de vraag stellen of de klassieke consultants eigenlijk de ideale oplossing in huis hebben voor hun probleem, kunnen voortaan ook een nieuwe formule uitproberen. In de Belgische consultancymarkt is een speler opgedaagd die bewust afwijkt van de betreden paden. Het Brusselse Safir consulting steunt op freelancers omdat het overtuigd is dat ze betere diensten leveren.

Unieke aanpak

Voor de verbetering van bedrijfsprocessen, zowel logistieke, financiële, HR- of andere projecten, hebben bedrijven specifiek talent en knowhow nodig die niet altijd in hun eigen personeelsbestand te vinden zijn. Safir consulting wil op een innoverende manier omgaan met die kennisbehoefte.

Buigend op een netwerk van ruim 1.800 freelance consultants biedt Safir consulting via zijn dienst Safir freelance de optimale tijdelijke versterking voor elk bedrijf. "Wij zoeken de experts niet langer op onze eigen loonlijst maar op de nationale en zelfs internationale freelancemarkt en dat is in België nog nooit vertoond " zegt Jean-Claude De Gheest, de CEO van Safir consulting " We willen bewust niet doen wat de klassieke consultants doen omdat we zeker zijn dat onze methode de gewenste plannen bij de klant écht waarmaakt."

De sterkte van freelancers

Omdat Safir freelance® met zelfstandige freelancers werkt , is het niet gebonden aan een vaste en logge werknemersstructuur die volgens De Gheest consultants er vaak toe verplicht om de klant iemand te leveren die 'toevallig' beschikbaar is op zijn payroll. "Zo slaat Safir dus twee vliegen in één klap: de consultant is niet alleen de meest geschikte specialist voor het project, hij is ook erg gemotiveerd om de klus te klaren want hij werkt aan opdrachten die hij het beste en het liefste doet." aldus nog Jean-Claude De Gheest "Meer waar voor je geld, in deze laagconjunctuur denken we dat het een sterke boodschap is".

Uitgebreid netwerk

Safir freelance® beschikt over een netwerk van consultants, experten en managers zoals Business Analysts, Change Management Experts, Functional Analysts, Interim Managers, ERP Specialist, Program & Project Managers, Data Base Architects, Configuration & Interface Designers, Systems en Network Engineers, Technical Analysts, Developers, Testers, Systems Administrators en IT Support Consultants. Deze ervaren freelancers, die ook in expertteams kunnen worden ingezet, zijn voor Safir freelance® even belangrijk als zijn klanten.

Zij vormen immers het menselijk kapitaal van de onderneming en kunnen daarom genieten van een optimale ondersteuning.

Top 500

Safir freelance® richt zich met dit unieke kennisaanbod in de eerste plaats op de bedrijfswereld en de publieke sector. " Onze klanten maken deel uit van de top 500 in België. Safir freelance® beschikt over expertise waar ook veel consultancyfirma's een beroep op doen", aldus Jean-Claude De Gheest.

Werving- en selectiebureau

Safir recruitment® , een andere poot van de onderneming, zorgt dan weer voor werving en selectie van vaste medewerkers. Nieuw hierbij is dat het extra selectiegesprekken op maat organiseert om de kandidaten diepgaand te evalueren op een specifiek vakdomein. Hierbij doet Safir recruitment® een beroep op de expertise van zijn freelance experten. Safir recruitment® mikt daarbij op bedrijven die een resultaatgerichte aanpak eisen, volgens het 'no-cure-no-pay'-principe.

Profielen

Safir recruitment® is gespecialiseerd in de executive search, werving en selectie van Managers, Business Process Consultants en IT Experts. Het gaat meer bepaald om Directors (HR, Financial, Supply Chain,..), Team Leaders, Business Consultants, Functional Analysts, ERP Specialists (SAP, Oracle,..), Recruitment Consultants, System and Networks Engineers, Database Administrators, Developers, IT Support Consultants,-

De oprichters

Safir consulting werd opgericht door Jean-Claude De Gheest en Jan Adriaenssen. Beiden hebben een zeer rijke en jarenlange praktijkervaring in de sector. Het omkaderende team is samengesteld uit medewerkers die gespecialiseerd zijn in het opzoeken van experts in binnen - en buitenland.

Voor meer persinfo, aanvragen voor interviews of fotoafspraken:

Op de Beeck & Partners - Thérèse van Bellinghen

therese@opdebeeck-partners.be

0475/47.82.33

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel