Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB presenteert nieuwe Whitepaper 'Bringing E-Discovery In-House: Risks and Rewards'

Whitepaper geschreven in samenwerking met George Socha

Amsterdam, 24 maart 2009 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, presenteert een nieuwe Whitepaper waarin de focus ligt op de voordelen van e-Discovery wanneer men dit binnen de organisatie uitvoerd in plaats van het uitbesteden bij een dienstverlener. Deze paper is ontwikkeld in samenwerking met George Socha, de oprichter van EDRM (Electronic Discovery Reference Model). Het biedt een eenvoudig, pragmatisch overzicht hoe juridische professionals en organisaties e-discovery dienen te interpreteren met in het achterhoofd de daadwerkelijk te verwachten onderzoeksprocessen, de daarbij behorende risico's en de beschikbare technische oplossingen die de relevante activiteiten kunnen ondersteunen.

Inhoud van Whitepaper
De whitepaper biedt in een aantal hoofdstukken gedetailleerde informatie. Bijvoorbeeld over het omstreden karakter van de markt, de informatievoorziening en de transparante verantwoordelijkheden waarmee de meeste organisaties worden geconfronteerd. Daardoor kan niemand in de frontlinies van hun business het zich veroorloven onbekend te zijn met wat e-Discovery eigenlijk is en hoe het daadwerkelijk wordt uitgevoerd in een juridische omgeving.

Daarnaast wordt dieper ingegaan op de belangrijkste kosten en risicogerelateerde problemen die effectieve uitvoering van e-Discovery processen kan opleveren. Organisaties zijn namelijk wanhopig op zoek naar manieren waardoor zij controle terugkrijgen over hun interne processen in het algemeen - en e-Discovery in het bijzonder - en tevens hun kosten en risico's minimaliseren. De eerste stap voor organisaties is om duidelijk te krijgen welke problemen daadwerkelijk verbonden zijn aan e-Discovery.

Tevens wordt een aantal mogelijke benaderingen van de meest relevante e-Discovery gerelateerde uitdagingen beschreven. Eerst en vooral moet iedere effectieve e-Discovery oplossing een referentiepunt hebben voor de verwachtingen en bekende proces­componenten die bij e-Discovery betrokken zijn. Dit referentiepunt is het Electronic Discovery Reference Model (EDRM), dat algemeen is erkend als de standaard wanneer e-Discovery activiteiten moeten worden gestructureerd. Ook wordt er belangrijke informatie geboden zoals de noodzakelijk motivering en instrumenten om ervoor te zorgen dat de onderdelen van een e-Discovery proces op de meest geschikte en effectieve manier worden geïnterpreteerd.

Wanneer het op de instrumenten aankomt, is het niet alleen de vraag of er gebruik wordt gemaakt van de juiste zoekmachine. Een gedetailleerd framework en een zoekfunctie van hoge kwaliteit zijn een stevige basis voor e-Discovery activiteiten. Toch heeft de complexe e-Discovery een uitgebreide set van tools nodig ter ondersteuning van alle aspecten binnen het proces. Het ZyLAB's ZyIMAGE eDiscovery Platform, waar een sterk, gespecialiseerde zoek tool wordt gekoppeld aan een technologie suite biedt, als een van de meest gewaardeerde oplossingen in de markt - de best mogelijke volledig gedocumenteerde methodologie en arbeidsinstructies.

"Deze whitepaper gaat over de beloningen èn de risico's van e-Discovery binnen de organisatie. Tevens wordt een strategie gepresenteerd om e-Discovery intern te realiseren. Discovery betekent voor veel bedrijven hoge kosten zonder de zekerheid van hoge nauwkeurigheid en efficiëntie", zegt Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "De meeste organisaties hebben geen dwingend concept of ondersteunende structuur in huis voor het definiëren en managen van relevante informatie die van vitaal belang is voor hun verdediging tijdens rechtszaken."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.