Ingezonden persbericht


Persbericht

Unisys lanceert Center for Government Innovation (CGI)

Adviesraad CGI bestaat uit internationaal bekende experts op het gebied van defensie, veiligheid en inlichtingen

Schiphol-Rijk, 24 maart 2009 - Unisys Corporation (NYE:UIS) kondigt de lancering aan van het Unisys Center for Government Innovation (CGI), een nieuw wereldwijd forum voor overheden en de ICT-industrie.

Het center biedt een forum voor overheden en ICT-professionals waarin zij ideeën en ervaringen met elkaar kunnen delen, meer te weten kunnen komen over best practices in technologische innovatie en van gedachten kunnen wisselen over belangrijke issues rondom ondernemingen en overheidsbestuur, nu en in de toekomst. Hoewel het forum zich in eerste instantie richt op onderwerpen gerelateerd aan federale, staats- en lokale overheden binnen de Verenigde Staten, verwacht Unisys dat het center ook onderwerpen zal behandelen die de grenzen van regionale en nationale overheden overschrijden.

Het Center of Government Innovation dient als denktank, maar ook als katalysator voor onderzoeksprogramma's, whitepapers, webinars en executive roundtables gericht op actuele issues die betrekking hebben op management en technologie binnen de publieke sector. Het inaugurele whitepaper van het center richt zich op de identificatie en verkenning van onderwerpen die de "overheid van de toekomst" definiëren. Met name kritische issues voor de federale overheid van de V.S. zoals de verschuiving van talent op de werkvloer, de groeiende zorgen rondom veiligheid en de veranderingen in het politieke landschap komen hierin aan bod. Het paper, onderzoeksrapporten, en commentaar op trends en issues vindt men op de website van het center: www.govtinnovation.com

Tevens zal het CGI primair onderzoek sponsoren en uitvoeren op het gebied van green computing, cybersecurity, fysieke beveiliging, veilige uitwisseling van informatie, zorg ICT, rechtshandhaving en justitie, zodat er transparantie mogelijk wordt betreffende overheden, energiebeheer, cloud computing en andere actuele zaken.

"Al meer dan een eeuw werkt Unisys samen met overheden om efficiëntie, effectiviteit en productiviteit te bewerkstelligen - hierdoor kunnen complexe uitdagingen worden geadresseerd via technologische innovatie, een toekomstgerichte benadering en best practices," zegt Ted Davies, Unisys Federal Systems. "Het Center of Government Innovation streeft ernaar deze toewijding uit te breiden door gebruik te maken van onderzoek, industriefora, online programma's en de Web 2.0 toepassingen om publieke sectoren en ICT-leiders nieuwe tools en oplossingen te bieden voor de meest uitdagende kwesties."

Leiderschap CGI
Om het Center en de vele initiatieven te leiden, heeft Unisys een 'board of fellows' opgericht met daarin vooraanstaande autoriteiten op het gebied van defensie, ICT-beveiliging binnen de publieke sector, financiëel bestuur en inlichtingendiensten. De 'fellows' zullen onderzoek leiden en uitvoeren, inzicht bieden en richtlijnen leveren om uitdagingen het hoofd te bieden waarmee organisaties binnen de publieke sector vandaag de dag te maken hebben,. Het onderzoek van het center zal beschikbaar komen via Facebook, met als doel samenwerking en discussie te bevorderen tussen fellows, leden en anderen binnen de gemeenschap van overheids-ICT. De 'fellows' van CGI zijn:

William M. Bristow II
Former Chief Information Officer, U.S. Forest Service and Food and Drug Administration

Kevin Carroll
Former Program Executive Officer, Enterprise Information Systems, U.S. Army

Stephen R. Colgate
Former Assistant Attorney General, Department of Justice William P. Crowell
Former Deputy Director, National Security Agency
William Hancock
Retired Vice Admiral, U.S. Navy
Gregory Martin
Retired General, Air Materiel Command, U.S. Air Force Senior Air Force Associate, The Durango Group
Gregory F. Treverton
Former Vice Chairman, National Intelligence Council and Director of Central Intelligence Director, Center for Global Risk and Security, RAND Institute Tony M. Valletta
Former Deputy Assistant Secretary of Defense for Command, Control, Communications and Intelligence Amit Yoran
Former Director, National Cyber-Security Division, Department of Homeland Security Chairman and Chief Executive Officer, NetWitness Corporation "Unisys is de inaugurele fellows zeer dankbaar voor hun toewijding aan het Center for Government Innovation," zegt Davies. "Hun brede kennis zal de mogelijkheden van het center versterken en verder uitbreiden zodat nieuwe inzichten rondom het gebruik van technologie binnen de publieke sector kunnen worden ontwikkeld om op die manier een hoger niveau te bereiken op het gebied van innovatie, efficiëntie en service."

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###



Ingezonden persbericht