Ingezonden persbericht


Koninklijke Dirkzwager gaat in zee met Progress Software

Progress Apama CEP en Sonic ESB automatiseren en verbeteren real-time informatiestromen Koninklijke Dirkzwager

Rotterdam, 24 maart 2009 - Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) is een samenwerking aangegaan met Koninklijke Dirkzwager, de Nederlandse maritieme informatie- en serviceprovider. Koninklijke Dirkzwager heeft gekozen voor oplossingen van Progress Software om de monitoring en analyse van scheepsinformatie verder te automatiseren tot real-time informatie. Daardoor kan Koninklijke Dirkzwager de aankomst van vrachtschepen in havens over de gehele wereld nauwlettend in de gaten houden. Zo optimaliseren de Progress Software-oplossingen de complexe zeevaartlogistiek en bieden ze een ongekende nauwkeurigheid. Koninklijke Dirkzwager verstrekt informatie over de internationale scheepvaart aan diverse bedrijven, zoals haventerminals, toeleveranciers en onderhoudsbedrijven in de scheepvaart. De oplossingen hebben de potentie om de branche miljoenen dollars te besparen voor wat betreft brandstofgebruik en tijdige levering.

Koninklijke Dirkzwager gebruikt de Enterprise Service Bus van Progress (Sonic ESB) om systemen te integreren met het Havenbedrijf Rotterdam. Dit om de verzameling en verspreiding van elektronische informatie van verschillende tracking-systemen te vereenvoudigen. Het Complex Event Processing-platform van Progress (Apama CEP) volgt de informatietoevoer van de Sonic ESB real-time en detecteert ruimtelijke en tijdgebaseerde patronen in gebeurtenissen die voor klanten van belang kunnen zijn.

Koninklijke Dirkzwager bewaakt en voorspelt sinds 1872 de aankomsttijden van vrachtschepen in de haven van Rotterdam. Het bedrijf volgt de reis en positie van vrachtschepen in Noordwest-Europa met traditionele methoden. Sinds korte tijd is Koninklijke Dirkzwager wereldwijd actief en het bedrijf verwacht een exponentiële groei in de informatie die het moet analyseren. Binnenkort wordt hier satellietinformatie van verschillende locatie- en tracking-systemen aan toegevoegd en ontstaat de behoefte aan verschillende heterogene IT-infrastructuren met gevalideerde positie-informatie. Dat betekent dat Koninklijke Dirkzwager een robuuste integratie-infrastructuur nodig heeft, die duizenden gebeurtenissen tegelijkertijd kan detecteren, analyseren en verwerken.

Paul Wieland, Manager Maritime and Logistics ICT bij Koninklijke Dirkzwager: "We schatten dat we te maken krijgen met een volumetoename van tweehonderd naar duizend locatieberichten per seconde. Ook verwachten we een groei in het aantal zakelijke meldingen over onder meer scheepsverkeer, vracht en passagiersaantallen. Met gebruik van Progress Sonic ESB kunnen we de explosieve groei aan van de berichten, die veroorzaakt wordt door de satellietsystemen. De ESB-software is eenvoudig te integreren met onze verschillende IT-systemen. Het Progress Apama CEP-platform stelt ons in staat patronen in gebeurtenissen te monitoren en te analyseren, en real-time informatie te leveren aan onze klanten."

Extra verbeteringen omvatten onder andere een geoptimaliseerde routeplanning voor vrachtschepen. Dit betekent dat de real-time informatie klanten in staat stelt beslissingen te nemen om de snelheid van het schip te vergroten of juist te verkleinen, of van koers te veranderen, afhankelijk van het getijde en de weersinformatie. Zo voorkomt men dat schepen in slecht weer terechtkomen en onveilige routes nemen, of bespaart men simpelweg brandstof.

Dr. Giles Nelson, Senior Director Strategy bij Progress Software: "Het gebruik van CEP om zulke grote hoeveelheden data te behandelen en real-time tastbare voordelen aan de scheepvaart te bieden, is een innovatieve en interessante manier om onze technologie in te zetten. Het is een uitstekend voorbeeld van onze vooraanstaande technologie in de transport- en logistieke sector die het dienstenaanbod positief verandert en een significante impact heeft op de effectiviteit van processen."

Over Koninklijke Dirkzwager
Koninklijke Dirkzwager vormt een vitale link in de 24x7 informatiestroom in en om belangrijke havens in Noordwest-Europa. Het bedrijf voorziet in ICT-diensten voor nagenoeg alle segmenten van de zeevaartlogistiek. Koninklijke Dirkzwager heeft op elk moment van de dag de meest recente posities van Europese schepen paraat en beschikt over een gedetailleerde database van eigenschappen van schepen wereldwijd. Door de accurate en continue datastroom van Koninklijke Dirkzwager kunnen bedrijven hun activiteiten en processen zo efficiënt mogelijk plannen.