Ingezonden persbericht


Persbericht

Grote bedrijven omarmen virtualisatie

~ AXIANS: virtualisatie zal komende jaren midmarket veroveren ~

Utrecht, 24 maart 2009 - Het overgrote deel van de bedrijven met meer dan 250 werkplekken maakt gebruik van virtualisatie. Dat blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS. Ruim negen op de tien grote bedrijven geeft aan een of meerdere vormen van virtualisatie te gebruiken.

Aan het onderzoek namen 138 respondenten deel. Van de ondervraagden die nog geen virtualisatie toepassen in de organisatie, geeft bijna 90 procent aan dit in de toekomst wel te zullen doen.

Het onderzoek bevestigt verder de populariteit van servervirtualisatie. Deze vorm van virtualisatie is het meest genoemd bij de ondervraagden: maar liefst 94 procent geeft aan hier gebruik van te maken, gevolgd door storage- (37%), desktop- (35%), applicatie- (24%) en security-virtualisatie. De populariteit van desktopvirtualisatie valt op, aangezien deze nog relatief nieuw is.

Volgens Rob Wennekendonk, Managing Director van AXIANS, onderstrepen de uitkomsten dat de markt voor virtualisatie volwassen is geworden. "Grote bedrijven zijn duidelijk de early adopters geweest in deze ontwikkeling. We merken dat steeds meer kleinere bedrijven nu ook de voordelen beginnen in te zien van virtualisatie. Door de ontwikkeling van de technologieën wordt de terugverdientijd steeds korter, wat het aantrekkelijker maakt voor de midmarket om in virtualisatie te investeren. Vooral op het gebied van beheer zijn de besparingen groot. We verwachten dat het niet lang duurt voordat virtualisatie ook in de midmarket niet meer weg te denken is uit de standaard IT-omgeving."

(242 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AXIANS
AXIANS is sinds 1993 actief op de Nederlandse markt en heeft zich gespecialiseerd in de advisering over en de levering, implementatie, onderhoud en beheer van hoogwaardige en betrouwbare netwerk-, storage-, beveiliging- en IP-telefonie infrastructuren en innovatieve netwerkmanagementoplossingen.

AXIANS is onderdeel van VINCI Energies en één van de grootste netwerkintegrators van Europa. Het bedrijf heeft gedegen kennis van technische oplossingen en werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is AXIANS gecertificeerd als Microsoft Gold Certified Partner, Cisco Silver Partner, Citrix Silver Partner, Infoblox Premium Partner en LeftHand Networks Gold Partner.

Voor verdere persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/AXIANS/c/386 of contact opnemen met: Freek Janssen van LEWIS PR
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: freekj@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com