Gemeente Heerde

B W W W Akkoord Bespreken Datum:

Openbare besluitenlijst

College van B&W, vergadering van 24 maart 2009

Aanwezig:
burgemeester W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, wethouders A. Westerkamp, J.C. Lieske en W. van Ommen en algemeen directeur/gemeentesecretaris F. Dijkstra. Nr Onderwerp Advies Besluit

Afdeling Bedrijfsvoering


1 Openbare besluitenlijst Vaststellen. Conform advies. d.d. 17 maart 2009.

Afdeling Samenleving


2 Onderhoud graven
Oplossing voor probleem Bij de behandeling van de perspectiefnota Conform advies. reserve afkoopsommen voor de begroting 2010 het volgende onderhoud graven. betrekken:

- vanaf het jaar 2010 het onderhoudstarief van de begraafplaatsen tot en met het jaar 2018 verhogen met 5% (bovenop de kostenindex);
- er kennis van nemen dat dit ook door- werkt in de hoogte van de afkoopsom van het onderhoud van de graven;
- vanaf het jaar 2010 6.000,--, en dit bedrag elk jaar verhogen met 6.000,-- tot en met het jaar 2030, als last in de gemeentebegroting opnemen (de reeks 6.000,--, 12.000,--, 18.000,--, etc.);

- in verband met de onzekerheid over het aantal afkoopsommen per jaar (afkoopsom is in 2009 verdubbeld) over twee jaar opnieuw uitvoeren.
3 Begraafplaatsen
Verordening beheer en 1. De gemeenteraad voorstellen de Conform advies. gebruik begraafplaatsen Verordening beheer en gebruik in de gemeente Heerde; gemeentelijke begraafplaatsen in Nadere regels beheer en de gemeente Heerde vast te stellen. gebruik begraafplaatsen. 2. Nadere regels voor het beheer en het gebruik van de begraafplaatsen in de gemeente Heerde vaststellen.

Blad 1




Nr Onderwerp Advies Besluit


4 Subsidies 2010
Vaststellen maximaal 1. De voor 2010 maximaal te verlenen Conform advies. beschikbare subsidie- bedragen vaststellen zoals aangegeven bedragen 2010 en bedragen in de bijlage. kenbaar maken aan de 2. De instellingen die het betreft, aangeven subsidierelaties. dat nog een verhoging van het bedrag kan plaatsvinden met het percentage dat eventueel in de perspectiefnota 2010 wordt vastgesteld voor de loon- en prijs- compensatie.

5 Vaccinatie HPV
Vaccinatie baarmoederhals- Kennisnemen van de stand van zaken Conform advies. kanker. over de HPV-vaccinatiecampagne van de GGD IJsselland.

Afdeling Ruimte


6 Regio Noord-Veluwe
Voorstel regio Noord-Veluwe 1. Kennisnemen van de notitie van de regio · Conform advies, met dien inzake stimulering economie Noord-Veluwe waarin wordt voorgesteld verstande dat punt 4 niet in verband met financiële om als regio een actieve rol te vervullen leidt tot extra kosten. crisis. bij de stimulering van de economie · Notitie betrekken bij discussie en voorbeelden worden genoemd om over mogelijkheden binnen de werkgelegenheid te bevorderen. Heerde. 2. De notitie "Noord-Veluwe bundelt haar krachten" vaststellen als position-paper (basis voor nader overleg). 3. Akkoord gaan met de aanwijzing van de voorzitter van het SEO als voorzitter van een op te richten Taskforce Economie. 4. Instemmen met de aanwijzing van de regio Noord-Veluwe als secretariaat van de Taskforce. 5. Waar mogelijk in gezamenlijk overleg met de regiogemeenten, provincie en andere samenwerkingspartners investeringen naar voren halen en werkgelegenheidverbeterende maat- regelen verder uitwerken.
7 Bestemmingsplan
Overeenkomst en 1. Instemmen met de overeenkomst inzake Conform advies. bestemmingsplan sloop/nieuwbouw/ inrichting. "Kamperweg 25 ­ 2. De raad voorstellen: Beeklandseweg, a) kennis te nemen van de overeen- Heerde". komst inzake sloop/nieuwbouw/ inrichting; b) in te stemmen met het verslag van de hoorzitting d.d. 19 mei 2008; c) in te stemmen met de nota van zienswijzen; d) het bestemmingsplan "Kamper- weg 25 ­ Beeklandseweg, Heerde" ongewijzigd vast te stellen. 3. Indieners van zienswijzen c.q. direct- betrokkenen informeren over de verdere gang van zaken.

Blad 2




Nr Onderwerp Advies Besluit


8 Bijdrage Stichting Schaapskudde
Verzoek om financiële 1. De Stichting Schaapskudde Epe-Heerde Conform advies. bijdrage door Stichting een financiële bijdrage van 7.500,-- Schaapskudde Epe-Heerde. toekennen voor de vervanging van het onderkomen van de schaapherder gecombineerd met een uitkijkpunt en een overdekt onderkomen voor recreanten bij de schaapskooi aan de Elburgerweg te Heerde. 2. Dit bedrag ten laste brengen van de reguliere budgetten recreatie en toerisme.
9 Natuurtransferium
Beantwoording vragen Kennisnemen van en instemmen met Conform advies. CDA-fractie inzake beantwoording vragen CDA-fractie. natuurtransferium.

Rondvraag


1 Parkeerplaatsen bij AHOED. College stemt in met tijdelijke uitbreiding van aantal parkeer- plaatsen bij AHOED in Heerde.


2 "Waarstaatjegemeente.nl". Secretaris zal "waarstaatjegemeente.nl" benaderen met de vraag waarom onze onderzoeks- gegevens niet op de site staan.


3 Zitbankjes bij Van den Belt. College besluit in meerderheid om als proef voor drie maanden de zitbankjes in centrum van Heerde bij Van den Belt te verwijderen (per 1 april 2009), dit om overlast te beperken.

Blad 3






---- --