Duurzame webwinkel Goeiekleren.nl in Natuurwinkel Utrecht


UTRECHT, 20090324 -- Webwinkel Goeiekleren.nl staat vrijdag 27 maart met duurzame kleding, tassen, riemen en sieraden in de Natuurwinkel aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Sabine Horsting en Jolanda van Dijk waren jarenlang collega's in deze Natuurwinkel. Door vragen van klanten en eigen interesse ontstond het idee een webwinkel voor biologische en Fair Trade kleding te beginnen. Geen geitenwollen sokken maar mooie, goede, zeer draagbare en hippe kleding voor mannen en vrouwen.

Waarom biologisch?
De gangbare katoenteelt gebruikt veel bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alleen vervuilend maar ook ongezond voor de werknemers. Biologische landbouw gebruikt alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen. De productie en verwerking van biologische katoen is dus ongevaarlijk voor de werknemers en hun omgeving.

Waarom Fair Trade?
Beide ondernemers staan geheel achter de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens waarin onder andere wordt gesteld dat ieder mens recht heeft op een rechtvaardige beloning voor arbeid. Fair Trade, ook wel Eerlijke Handel genoemd, is erop gericht producten op de markt te brengen waarvoor de producenten in de landen van herkomst een rechtvaardige prijs ontvangen.





Ingezonden persbericht