IRS genomineerd Zorgtotaal Innovatie Award


Leverancier van geïntegreerde woonzorgoplossing geselecteerd als innovator

ZALTBOMMEL, 20090324 -- Op maandag 9 maart maakte VNU exhibitions europe de nominaties voor de Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT 2009 bekend. Uit de 31 inzendingen werden in totaal 11 bedrijven genomineerd. IRS werd genomineerd in de categorie "Welbevinden van de patiënt". Met de IRS 5G woon- en zorgtechnologie in combinatie met woon- en zorgdiensten levert IRS een totaaloplossing die de zelfredzaamheid van patiënten bevorderen en mensen met een zorgvraag in staat stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Met deze prijs, die in 2009 voor het eerst is uitgereikt, wil VNU exhibitions europe innovaties stimuleren en een brede bekendheid geven. IRS was de enige leverancier van woon- en zorgtechnologie die deze nominatie in ontvangst mocht nemen.

Op 18 maart werden Zorg & ICT en Zorgtotaal geopend met een prijsuitreiking waarbij alle genomineerden, waaronder IRS, een nominatiecertificaat ontvingen. IRS werd genomineerd in de categorie "Welbevinden van de patiënt" vanwege de oplossingen die de IRS biedt om mensen met een zorgbehoefte in staat te stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Bovendien maakt de IRS 5G woon- en zorgoplossing zorg op afstand mogelijk, waardoor het zorgproces efficiënter en dus ook goedkoper wordt.

De IRS 5G woon- en zorgoplossing is een op open standaarden gebaseerd platform, bestaande uit woon- en zorgtechnologie gecombineerd met woon- en zorgdiensten. De oplossing is modulair opgebouwd en bestaat uit een basissysteem, bestaande uit een touch screen bedieningspaneel, de IRS Bode® en een Residential Controller, gecombineerd met subsystemen zoals videofoon, domotica, brandalarmering, inbraakdetectie, een afleversysteem (Box Management Systeem), personenalarmering, toegangscontrole, een berichtenmodule en een dienstenportal. Hierop worden vervolgens woon- en zorgdiensten aangesloten, waarvoor IRS in vele steden kant-en-klare dienstenpakketten heeft ontwikkeld, zoals alarmdoormelding, boodschappenservice en screen-to-screen beeldcommunicatie.

"Onze technologieën en oplossingen stellen mensen met een zorgbehoefte in staat om langer comfortabel zelfstandig te blijven wonen," aldus Coen Kijk in de Vegt, General Manager bij IRS. "In woningen die levensloopgeschikt zijn gemaakt met de IRS 5G woon- en zorgoplossing bieden wij bewoners verschillende mogelijkheden waarmee zij comfortabel zelfstandig blijven wonen terwijl ze zich geen zorgen hoeven te maken over zorg, veiligheid en welzijn. Zo kan er een directe verbinding worden ingesteld met een zorgcentrale waarmee zij in geval van nood contact kunnen opnemen, en kan de woning dankzij het modulaire karakter van het systeem eenvoudig worden aangepast al naar gelang hun zorg- of comfort behoefte is veranderd. Verder kunnen bewoners met videocommunicatie eenvoudig verbinding maken met bijvoorbeeld een zorgcentrale of vrienden en familie."

VNU exhibitions europe, organisator van de beurzen Zorg & ICT en Zorgtotaal, riep in 2009 de Innovatie Award in het leven om organisaties die werkzaam zijn in de zorg en innoverende producten en diensten ontwikkelen in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast vindt VNU exhibitions europe het belangrijk om de innovaties die werden ontwikkeld door de 11 genomineerden extra aandacht te geven voor de belangrijke bijdrage zij leveren aan enerzijds het welbevinden van patiënten en anderzijds de arbeidsbesparende technologie die hiermee geleverd wordt.

Over IRS:
IRS (Integrated Residential Services), onderdeel van de Niko Group (www.nikogroup.be), is de grootste leverancier in Nederland van intelligente woon- en zorgtechnologie, gecombineerd met woon- en zorgdiensten. De woon- en zorgoplossingen van IRS bevorderen het gevoel van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn. De combinatie van intelligente woon- en zorgtechnologie met woon- en zorgdiensten helpen woningcorporaties, zorginstellingen en zorgverleners met het voorbereiden van woningen op de toenemende zorgbehoefte. IRS onderscheidt zich door zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve woon- en zorgoplossingen te bieden tegen betaalbare prijzen. Daarnaast is IRS één van de eerste leveranciers in Nederland van intelligente woon- en zorgtechnologie gebaseerd op een open IP-infrastructuur (Internet Protocol). Gedurende de jaren heeft IRS honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van intelligente woon- en zorgoplossingen. Gerenommeerde bedrijven als ING Vastgoed, Vesteda, Vidomes, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam en Vestia behoren tot de vaste klantenkring van IRS. Meer informatie: www.irservices.nl





Ingezonden persbericht