Provincie Friesland

PERSBERICHT

'In het hart van de Ondernemer'
Unieke samenwerking overheids- en ondernemersorganisaties op Friese Bedrijven Contactdagen.

Speciaal voor de Bedrijven Contactdagen Friesland, op dinsdag 24 en woensdag 25 maart in het WTC/EXPO te Leeuwarden, hebben de Provincie Fryslân, SNN, Nordconnect en de Kamer van Koophandel Noord-Nederland de samenwerking gezocht. Gezamenlijk met de NOM, Syntens, Westergozone, A-7 Landstad Fryslân, Fryslân Ferbynt, TCNN en MKB-Noord hebben zij voor de noordelijke ondernemers een 'Ondernemersplein' ingericht in de Saksenhal. Het is voor de eerste keer dat deze partijen de handen ineen slaan onder het motto 'In het hart van de Ondernemer'.

Het gezamenlijke doel is ondernemers in moeilijke tijden kennis, tijdwinst en praktische oplossingen te bieden. De bundeling van krachten op één plein vergroot de vindbaarheid van de organisaties en biedt een eenvoudige doorverwijzing onderling. Naast vragen over o.a. starters, subsidie, innovatie, ondernemersnetwerken, bedrijfshuisvesting, onderwijs en bedrijfsleven en belangenbehartiging is er ruimte voor (informeel) contact.

Dinsdag 24 maart:
15.00 uur High Tea bij de N.V. NOM
17.00 uur - Meet & Greet op het ondernemersplein met alle deelnemers 19.30 uur van het plein. Opening: Eric Jansen (directeur KvK Noord-Nederland) Woensdag 25 maart 2009
10.30 uur Spreek- en consultdag op het plein over: Noordoost- Europa
Nieuwe Subsidieregeling Bezinningstoerisme
De Afsluitdijk
Vermarkting van Fryslân
Ondernemen in Energiebesparing in de bestaande woningvoorraad Duurzame energie
Hier innoveer je gewoon
17.00 uur De Ondernemersquiz met medewerking van o.a. Arno Gielen (TCNN), Siem Jansen (NOM), Janika Horváth (Syntens), Riek Siertsema (MKB-Noord), Wim de Kleuver (KvK Noord) en Rob Engelsman (SNN)