Ingezonden persbericht


Persbericht, 24 maart 2009 2009/11

Zuiderzeemuseum opnieuw op kantoor in Amsterdam

Na de eerste succesvolle editie van Museum op kantoor in 2008 opent het Zuiderzeemuseum op donderdag 26 maart 2009 een nieuwe expositie bij Croon Davidovich in Amsterdam. Deze tweede editie is geheel gewijd aan portretkunst.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft zichzelf ten doel gesteld de mobiliteit, toegankelijkheid en laagdrempeligheid van de collectie te bevorderen. Daarom wil het Zuiderzeemuseum de collectie zo veel mogelijk laten zien; ook op niet-museale locaties. Het historische pand van Croon Davidovich, met zijn authentieke kamer en kantoren, gaat een boeiende relatie aan met de collectie van het Zuiderzeemuseum. Elke ruimte toont portretten van dorpsbewoners uit Harderwijk, Volendam, Kolhorn, Enkhuizen en Marken.

Croon Davidovich houdt geregeld open huis. Dan kunnen relaties en bezoekers onder het genot van een drankje de schilderijen, tekeningen en foto's uit de klassieke en hedendaagse collectie van het Zuiderzeemuseum bekijken.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl, www.croondavidovich.nl of bel voor een bezoek aan het kantoor op 020-5353370.

.............................................................................................................................................................................................ŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅŅ Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht