Gemeente Barendrecht

Raad Barendrecht besluit over huisvesting onderwijs

BARENDRECHT (dinsdag 24 maart 2009) ­ Maandagavond zijn er tijdens de raadsvergadering twee besluiten genomen over huisvesting van onderwijs in Barendrecht. De raad heeft een voorstel aangenomen om te investeren in tijdelijke huisvesting ten behoeve van het Dalton Lyceum. Daarnaast is besloten om diverse aanpassingen door te voeren in het Integraal Huisvestingsplan I (IHPI).

Realisatie tijdelijke huisvesting Dalton Lyceum
Dit voorjaar wordt het integraal huisvestingsplan II vastgesteld. Dit omvat beleid over de huisvesting voor het voortgezet onderwijs in de gemeente. De raad heeft hiervoor voor 2009 en 2010 geld ter beschikking gesteld, zodat de tijdelijke uitbreiding van start kan gaan.

Herijking integraal huisvestingsplan I (IHPI)
Op 25 juni 2007 heeft de raad IHP I vastgesteld. Het plan geeft de ruimtebehoefte weer van het primair onderwijs in relatie tot welzijn en sport. Sinds 2007 hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden waardoor op onderdelen aanpassing van het IHP I nodig zijn.

Afvalstoffenverordening
De raad heeft de afvalstoffenverordening 2008 vastgesteld. Aanleiding hiervoor was de aanpassing voor de verzameling van afvalstoffen in de gemeente.

Beleidsnota en Waardenkaart nieuwe Wet op de Archeologische Monumentenzorg
Vanaf 207 zijn alle gemeenten verplicht een eigen archeologiebeleid op te stellen en uit te voeren. Doel is om zo vroeg mogelijk bij bouw- en herinrichtingswerkzaamheden vast te stellen of er archeologische waarden aanwezig zijn en of er archeologisch vooronderzoek of planaanpassing overwogen moet worden. De raad heeft maandagavond zowel de Beleidsnota Archeologische Monumentenzorg Barendrecht en de bijbehorende Archeologische Waardenkaart Barendrecht vastgesteld.


Noot voor redacties