Ingezonden persbericht


Persbericht

Indoor Skydive Roosendaal gaat innovatieve verbouwing doorvoeren

Roosendaal 24 maart 2009

Indoor Skydive Roosendaal vermeld dat ze innovatieve plannen heeft voor de invulling van het unieke product dat ze bieden. De hele windtunnel zal van binnenuit worden verbouwd. Hierdoor zal het innovatieve concept haar internationale concurrentie positie verbeteren, duurzamer ondernemen en meer service bieden richting haar gasten. "Het betreft een revolutionair meerjarig plan", volgens algemeen directeur Nicky Broos.

De eerste fase van het plan houdt voornamelijk in dat het net wat nu de windtunnel scheidt in 2 ruimtes wordt verwijderd. Waardoor de hele vliegkamer volledig kan worden benut. Mede door deze aanpassingen kan er efficiënter een hogere topsnelheid worden bereikt voor de professionele skydivers en is er minder vermogen nodig voor recreatieve bezoekers te laten indoor skydiven. Met het oog de toekomst is dit een duurzame ontwikkeling waarbij we ons energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen. De verbouwing zorgt ervoor dat Indoor Skydive Roosendaal tussen 30 maart en 3 april gesloten is.

Internationaal gezien zal de positie van Indoor Skydive Roosendaal uniek worden voor diverse professionele skydive disciplines. Hierdoor zal de aantrekkingskracht van de internationale skydive top naar Nederland alleen maar groter worden. In de toekomst kunnen we hierdoor skydive evenementen gaan organiseren met een internationaal karakter.

Het innovatieve plan bevat nog veel meer voordelen. Zo staat gastvrijheid hoog in het vaandel bij Indoor Skydive Roosendaal. Er wordt een vrije doorloop gecreëerd voor bezoekers in het pand die het indoor skydiven van dichtbij willen zien, zelfs een tribune behoort tot de mogelijkheden. Ook zal in later stadium veel aandacht zijn voor sfeer en lichteffecten. Dit om de beleving nog meer te benadrukken. Een nieuw dvd- en fotosysteem staat op de planning.

"Deze tijden dwingen ondernemers tot innoveren, anders is het toekomstperspectief wel heel erg somber voor de meesten", zegt Nicky Broos. "We zijn in de 25 maanden dat we open zijn veel wijzer geworden van al onze gasten, met name de professionals, die feedback hebben gegeven. Hierdoor werd de noodzaak om te innoveren alleen maar duidelijker. Uiteindelijk is de steun van de overheid voor dit project van doorslaggevend belang geweest. De kamer van koophandel West-Brabant heeft Indoor Skydive Roosendaal een IPC subsidie ter beschikking gesteld. Deze subsidie welke duurzame ontwikkelingen bevorderd is voor onze jonge onderneming van groot belang om deze innovatieve plannen van doorgang te kunnen voorzien."