Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 24 maart 2009




Persbericht

Gemeente De Wolden houdt verschillende onderzoeken om mening te peilen inwoners


Vorige week en deze week ontvangen zo'n vierduizend inwoners van De Wolden een verzoek om medewerking te verlenen aan een schriftelijk onderzoek. De gemeente heeft hiervoor een zorgvuldig getrokken steekproef gehouden, zodat de kans dat inwoners meer dan één enquête in de bus krijgen, minimaal is. Voor alle vier onderzoeken geldt: de gemeente vindt de mening van haar inwoners erg belangrijk.


Inwoners ontvangen deze week vragenlijsten van het veiligheidsonderzoek 2009, het lezersonderzoek voor de gemeentepagina en de gemeentegids en het onderzoek ten behoeve van het evenementenbeleid. Vorige week is het onderzoek De staat van de gemeente De Wolden gestart


Veiligheidsonderzoek 2009
De gemeente vindt de veiligheid van haar inwoners erg belangrijk. Zij wil graag tot de top tien van de veiligste plattelandsgemeenten van Nederland behoren. Om de beleving van veiligheid in De Wolden te meten, houdt de gemeente een Belevingsonderzoek Veiligheid. De uitkomsten van dit onderzoek vormen de basis van een nieuw integraal veiligheidsbeleid.

Lezersonderzoek
Dit onderzoek gaat over de gemeentepagina en de gemeentegids. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen hoe zij deze communicatiemiddelen nog meer kan afstemmen op de wensen van de inwoners. Er worden vragen gesteld over bijvoorbeeld de vormgeving en de begrijpelijkheid van de teksten.

Onderzoek ten behoeve van het evenementenbeleid                                     De Wolden wil graag weten wat de inwoners en bezoekers vinden van het evenementenaanbod binnen de gemeente. Voor de dag- en verblijfsrecreatie vervullen evenementen een belangrijke trekkersrol. De mening van inwoners is belangrijk bij het vormen van de plannen voor de aankomende vier jaar. De gemeente geeft hen de mogelijkheid om door middel van het invullen van de enquêtes hun wensen aan te geven. Ook gaat de gemeente toeristen en bezoekers van evenementen interviewen 'op locatie'.




De staat van de gemeente De Wolden

Hoe denken de inwoners over hun woonomgeving? Wat is hun oordeel over het gemeentebestuur? Wat vindt men van gemeentelijke regels? Wat vindt men van de dienstverlening aan de gemeentebalie? Deze vragen komen aan de orde in de vragenlijst die vorige week is verstuurd.
Ook een groot aantal andere gemeenten houdt dit onderzoek, of heeft dit onderzoek al gehouden. Op deze wijze kan De Wolden haar prestaties vergelijken met andere gemeenten.

Geselecteerde inwoners die een van de vier onderzoeken in de brievenbus krijgen, wordt verzocht deze in te vullen en gebruik te maken van de gratis antwoordenveloppe. Specifieke informatie over het onderzoek 'de staat van de gemeente De Wolden', kan men vinden op www.waarstaatjegemeente.nl.


//////////////////////////////