Ingezonden persbericht


()

persbericht 24 maart

Deelder neemt afscheid in het Rotterdams Uitburo

Jules Deelder neemt afscheid van Rotterdam met een laatste signeersessie van zijn bundel 'Tussentijds' in het Rotterdams Uitburo en een afscheidsfeestje in Café Ari.

Jules Deelder vertrekt uit Rotterdam. De dichter, jazzdeejay en nachtburgemeester van de Maasstad verhuist naar Amsterdam, zo laat hij weten in Uitagenda Rotterdam van april. Deelder: "Daar is de boel nog zo ingeslapen dat er tenminste nog wat op te schudden valt". Bovendien vreest hij de inmenging van steeds meer rechtse politici als Wilders en Verdonk in de Rotterdamse politiek.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Eerst was er sprake van Rita Verdonk als burgemeester van Rotterdam. En nu scoort Wilders hoog in de peilingen voor de gemeenteraad. Voor Jules Deelder is Rotterdam niet meer 'the place to be'. Deelder: "Geen kwaad woord over Rotterdam, maar het sterft er van de boeren. We moeten af van dat stompzinnige gedoe over ons minderwaardigheidscomplex. Ze komen hier iedere keer met dat 'Doe maar gewoon'. Met die opgestroopte mouwen. Maar je kunt veel beter niet gek genoeg doen. Met dat gewone gedoe kom je geen stap verder. Nee, niet alles wat uit Rotterdam komt is goed."

Deelder heeft nu een luxe appartement aangeschaft aan de Amsterdamse Oudezijds Voorburgwal. Hij doet dat vooral omdat "mijn functie van Rotterdamse nachtburgemeester nauwelijks nog serieus te nemen is. Manhattan aan de Maas, me lul, waar moet je 's nachts heen in Rotterdam? We moeten niet te hard schreeuwen dat we groot zijn. Je kunt hier nog steeds na tienen niet terecht in een restaurant."

Zijn afscheid zal niet ongemerkt voorbij gaan. Deelder signeert in het Rotterdams Uitburo nog één maal zijn nieuwe dichtbundel 'Tussentijds'. En 's avonds is er een afscheidsfeest in Café Ari aan de Nieuwe Binnenweg met korte optredens van onder meer Pierre van Duijl, Loes Luca, Harry-Jan Bus en John Buijsman. Bus: "We maken er zo'n gezellige boel van dat ie zich ter plekke bedenkt."

Signeersessie Jules Deelder bij het Uitburo in de Centrale Bibliotheek wo 1 april 15.00 uur

Jules Bedankt!-feest in café Ari, Nieuwe Binnenweg 142a, vanaf 22.30 uur.


---

Noot aan de redactie voor meer informatie neemt u contact op met de persvoorlichters van het Rotterdams Uitburo, Anne Helsen-Wijnen of Nancy van Oorschot, 010-4332511, 06-13691075 anne@rotterdamfestivals.nl / nancy@rotterdamfestivals.nl