European Union



Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de dreigende huisuitzettingen in Oost-Jeruzalem

De EU is diep bezorgd over de uitzettingsbevelen die zijn gericht aan de families al-Rawi en Hanoun in Oost-Jeruzalem. Deze uitzettingskennisgevingen volgen op andere recente bevelen die nadelige gevolgen hebben voor de in Oost-Jeruzalem wonende Palestijnen, en vormen, in combinatie met de toename van de nederzettingsactiviteit in Oost-Jeruzalem, een verdere bedreiging voor de kansen op vrede. Wij hebben onze ongerustheid kenbaar gemaakt aan de Israëlische regering en roepen Israël op deze uitzettingen onverwijld op te schorten en, voorts, de familie al-Kurd toe te staan naar hun huis terug te keren.

De kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en Armenië sluiten zich bij deze verklaring aan.


*Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.