Ingezonden persbericht


Persbericht

Vilvoorde, 24 maart 2009

Air Products vestiging in Vilvoorde beloond voor veiligheidsbeleid

De European Industrial Gases Association (EIGA) heeft de vestiging van Air Products in het Belgische Vilvoorde beloond met een bronzen EIGA-award, een belangrijke en prestigieuze prijs als erkenning voor de zorg om de veiligheid in de fabriek en de uitstekende prestaties op dat gebied. In de fabriek worden heliumcilinders afgevuld. De bronzen EIGA-award wordt uitgereikt aan bedrijven, die in vijf achtereenvolgende jaren geen incidenten hebben gehad waarbij zich persoonlijke ongelukken voordeden of waardoor de productie stil kwam te liggen.

"Als bedrijf kennen we onze verantwoordelijkheid", zei Patrick Van Hende, health and safety manager van Air Products in België. "De zekerheid dat onze bedrijfsactiviteiten volledig voldoen aan alle wereldwijd erkende veiligheidsmaatregelen heeft onze allerhoogste prioriteit. Naast die industriestandaards hanteren we zelf extreem hoge eisen voor onze operationele veiligheid. Door continu aan deze eisen te voldoen en ze steeds verder te ontwikkelen, bieden we eigen mensen, klanten, leveranciers en de lokale bevolking een veilige en gezonde werkomgeving. We zijn bijzonder trots op de betrokkenheid van onze mensen op alle productielocaties, die dit jaar een award van de EIGA ontvangen hebben."

Ook de productielocaties van Air Products in Arrigorriaga (Spanje) en Wilton (Groot-Brittannië) kregen een bronzen award. Een zilveren award voor tien jaar zonder incidenten was er voor de Air Products fabriek in Glogow (Polen). De fabriek in Zaragoza (Spanje) kreeg zelfs een gouden EIGA-award voor een periode van maar liefst 15 jaar zonder incidenten. Deze awards zijn volgens de EIGA het resulaat van de succesvolle harmonisatie van de veiligheidsstandaards van Air Products in alle Europese vestigingen en de toepassing van de Europese standaards voor milieuzorg en veiligheid (EHS).

De EIGA heeft Air Products Duitsland voor de tweede keer in drie jaar beloond met de Annual Road Safety Award, een prijs voor bedrijven met de laagste aantal ongelukken bij het wegtransport van gascilinders in de categorie tussen 500.000 en 2.000.000 kilometer. "Door uitgebreide training beschikken onze chauffeurs over de noodzakelijke vaardigheden en expertise om veilig te rijden en risico's te vermijden", zo legde Kim DelSordo van Air Products uit. "Het winnen van de EIGA-awards bewijst dat onze inspanningen resultaat opleveren en dat we daardoor mede de veiligheidsstandaards in onze bedrijfstak bepalen."


---



Ingezonden persbericht