Gemeente Tilburg

Nummer 09169GO

Datum 24 maart 2009

Definitief ontwerp Hoogtedwarsstraat klaar Aanleg verharding rond Hoogtedwarsstraat Na de oplevering van het Zwijssenhof in 2008 is er overleg geweest met de omwonenden over de aanpassing van het openbaar gebied rondom het gebouw. Naar aanleiding van de reacties van het overleg is het voorlopige ontwerp aangepast. Op de achterzijde van deze brief vindt u het definitieve ontwerp.

Belangrijkste kenmerken van het definitieve ontwerp In het definitieve ontwerp wordt uitgegaan van: Bezoekadres · 15 Parkeerplaatsen in de Hoogtedwarsstraat, waarbij er 7 betaald parkeren zijn Stadhuisplein 130 · 7 Nieuwe parkeerplaatsen in de Hoogtestraat aan de zijde van het complex Zwijssenhof Postadres · Op het trottoir rondom de parkeerplaatsen in de Hoogtedwarsstraat voor het Postbus 90157 complex Zwijssenhof een blokhaag (capinus butulus/haagbeuk) met negen bomen 5000 LL Tilburg (amellanchier/krentenboom). · In het midden ter hoogte van Hoogtedwarsstraatnummer 2 een verkeersdrempel op Doorkiesnummer de rijbaan 013 542 91 26 · Ter hoogte van de in/uitrit van de parkeergarage van het Zwijssenhof komt een Faxnummer uitstulping met een in/uitrit(constructie) naar de rijbaan · Zowel in de Hoogtedwarsstraat als in de Hoogtestraat rondom het complex Zwijssenhof wordt de gehele bestrating vernieuwd met uitzondering van het trottoir aan de overzijde van de Hoogtestraat.

Parkeerregulering Op dit moment is er een onderzoek gaande naar de mogelijkheden om betaald parkeren bij u in de wijk in te voeren. Op 5 november 2008 is hiervoor een eerste aanzet gegeven in wijkcentrum de Spil. Hierna is er een enquête gehouden onder de bewoners van de wijk en aan de hand hiervan wordt bekeken wat de verdere mogelijkheden zijn. U wordt hiervan op