Politie Zeeland


---


Z-613-2009 Verkeerscontroles dinsdag 24 maart, Zeeuwsch-Vlaanderen
Tussen 07.00 en 11.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden in Oostburg.
Er werden 60 bromfietsen ter controle op de rollentestbank gezet en er werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. te hoge snelheid op de rollentestbank een uitlaat die niet gasdicht was en verlichting.
Tussen 12.30 en 14.30 werd een algemene controle gehouden op de Rondweg bij Sluis.
Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. geen gordel (8x), geen bromfietshelm, snelheid en alcoholgebruik. Twee overtredingen sprongen uit deze controle naar voren.
Een 26-jarige scooterrijder uit Knokke-Heist, die werd staande gehouden, reed bijna een agent omver omdat de remmen van zijn scooter nauwelijks werkten. De man bleek meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur.
Een 39-jarige automobilist uit de gemeente Sluis moest tijdens deze controle zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Op de Rondweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. De man reed daar met een, gecorrigeerde, snelheid van 158 km/h.

Z-614-2009 Bedrijfsongeval, Hoek
Dinsdag rond 11.15 uur vond op een parkeerterrein van een bedrijf aan de Herbert H. Dowweg in Hoek een bedrijfsongeval plaats.
Een bestuurder van een vrachtwagencombinatie was aan het helpen bij het laden van zijn vrachtwagen. Tijdens het vervoer van een pallet Styrofoam per heftruck, viel er een pak foam van 130 kg tegen zijn hoofd. De man, die een veiligheidshelm en een veiligheidsbril droeg, liep nekklachten op. Hij is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
(