Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 24 maart 2009

Overgang naar nieuw distributiecentrum verloopt niet soepel

Afgelopen weekend zijn de sterilisatieactiviteiten en de bijbehorende goederenlogistiek voor onder meer het instrumentarium voor de operatiekamers voor het MCA overgegaan naar het nieuwe Regionaal Logistiek Centrum (RLC) op het bedrijventerrein Boekelermeer. Het nieuwe centrum is voorzien van hoogwaardige technologie en wat betreft de toekomst ingesteld op nieuwe ontwikkelingen aangaande de zeer strenge wet- en regelgeving rondom sterilisatie.

Dinsdagmorgen 24 maart zijn er problemen ontstaan bij de bevoorrading van de poliklinische operatiekamers, de operatiekamers en ook behandelafdelingen van het Medisch Centrum Alkmaar. De consequentie van deze bevoorradingsproblemen is dat een aantal niet-spoedeisende operaties die dinsdag en woensdag stonden gepland, zijn afgelast.

De opvang en behandeling van acute patiënten op onder meer de Spoedeisende Hulp ondervindt geen problemen door deze situatie.

Alle patiënten die stonden ingepland voor dinsdag en woensdag die nu niet behandeld kunnen worden, zijn persoonlijk benaderd.

Het MCA betreurt de overlast die patiënten hiervan hebben ondervonden, maar benadrukt dat de zorg aan patiënten op geen enkel moment in gevaar is geweest. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is inmiddels geïnformeerd over de ontstane situatie.