Gemeente Hilversum

Hilversum weer schoner

publicatiedatum: dinsdag 24 maart 2009

Ook Hilversum deed afgelopen zaterdag volop mee aan de Landelijke Opschoondag. Kinderen en buurtbewoners uit de Riebeeck staken samen de handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat hun wijk weer helemaal schoon werd. Daarbij werden ze geholpen door wethouders Jan Rensen en Ton Roerig.

Iets verderop in Hilversum kreeg de J.H.B. Koekoekstraat de prijs voor meest schone straat in deze gemeente. De bewoners wonnen daarmee een gezellige straatbarbeque ter waarde van 250 euro. Ze reageerden verheugd: "We zijn heel trots op onze straat. We hebben deze zaterdag met iedereen het zwerfafval opgeruimd. Daarnaast hebben we een ludieke actie bedacht, waarbij we gekeken hebben wie het schoonste stoepje voor zijn huis heeft. We weten nog niet wat, maar die bewoner krijgt iets leuks tijdens de straatfeestdag."

Hilversum en de andere gewestgemeenten, de GAD, GNR en Natuurmonumenten hebben de Landelijke Opschoondag ook aangegrepen om zich uit te spreken voor een gezamenlijke aanpak van zwerfafval in de regio. De samenwerkende gemeenten en organisaties gaan zich de komende twee jaar onder meer inzetten voor voorlichting aan scholen, het opzetten van een kennisnetwerk en het beter handhaven op probleemplekken. Ook gaan de gewestgemeenten aan de slag met afval rondom prullenbakken, het initiëren van wijkacties met burgers en de organisatie van het schoonhouden van de publieke ruimte.