Gemeente Heerhugowaard


Weer gratis compost, locatie Schrijverswijk gewijzigd

Het voorjaar nadert en dus gaan de groene vingers weer kriebelen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar verstrekt de gemeente dit voorjaar gratis compost aan haar inwoners. Ook worden er weer groencontainers neergezet voor het (extra) tuinafval.
Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 april zijn er van 09.00 uur tot 15.00 uur in de wijk Butterhuizen bij de Zwarte Kaaiman, de Altonstraat in de Noord en de Vosmaerlaan (Schrijverswijk) plaatsen ingericht waar inwoners gratis compost kunnen halen: een emmer, een kruiwagen, een aanhanger vol. Wat u maar wilt. De gratis compost komt van de Huisvuilcentrale in Alkmaar.

Op die plekken staan ook groencontainers waar inwoners hun tuinafval kwijt kunnen. Op de vier plekken zijn ook medewerkers van het Stadsbedrijf aanwezig. De groencontainers zijn alleen voor takken, plantenresten en blad. Dus geen grond en harde materialen als tuinhout.
Natuurlijk is ook de gemeentewerf aan de Beukenlaan open voor tuinafval. Ook daar is gratis compost aanwezig. Voor de compost op alle locaties geldt: op=op.

24-03-2009