Gemeente Soest

.

Startbijeenkomst duurzaam Soest in 2030

12 maart

De gemeente Soest houdt 25 maart, van 15.00 tot 17.00 uur een startbijeenkomst voor de realisatie van een nieuw duurzaamheidplan.

Soest wil een nieuw beleidsplan opstellen waarbij Cradle to Cradle (duurzaamheid) en een Klimaatneutraal Soest in 2030 als leidende (inspirerende) principes een belangrijke rol zullen spelen.

Hiervoor zijn vier thema's bepaald, namelijk wonen, werken, leefomgeving en de gemeentelijke organisatie.

Advies

Tijdens deze startbijeenkomst wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en jongeren in gesprek over deze thema's. Met de ideeën die hieruit naar voren komen kan de gemeente de duurzame route bepalen naar 2030 en acties en doelen stellen op het gebied van duurzaamheid voor de komende 4 jaar.

De gemeente heeft het advies van haar inwoners hard nodig. Zij zijn daarom van harte uitgenodigd en kunnen zich aanmelden via het e-mailadres duurzaamsoestin2030@soest.nl

Vooruitkijken naar 2030

Niemand minder dan weervrouw Helga van Leur zal als inspirerende spreker op de bijeenkomst haar visie op klimaat en duurzaamheid geven. Vervolgens gaan de aanwezigen gezamenlijk in discussie over wat er moet gebeuren om Soest in 2030 duurzaam en klimaatneutraal te hebben.

Ook is er een discussie over de resultaten van de enquête die de gemeente Soest de afgelopen periode heeft gehouden. Telefonisch werden inwoners gevraagd hun mening te geven over milieu en duurzaamheid.

Helga van Leur Helga van Leur