NCRV

Recht in de regio

Dood door schuld

Woensdag 25 maart

19.20 uur, Nederland 2

Kun je de gemeente aanklagen voor te weinig hartapparaten?

Meester Frank Visser trekt met zijn team de regio in om juridisch advies te geven in brandende kwesties. Deze week strijkt het NCRV-programma Recht in de regio neer in Drachten.

Meneer van der Molen voert een felle strijd voor meer AEDâs (hartapparaten) in de gemeente Drachten. Hij komt samen met zijn vrouw naar het spreekuur van Meester Visser. De strijd is voor hen belangrijk, want mevrouw van der Molen leeft nog dankzij een AED. Volgens meneer maakt de gemeente Drachten zich schuldig aan dood door schuld omdat er te weinig AEDâs in de gemeente beschikbaar zijn.

Mevrouw Migchelsen heeft een conflict met de Nederlandse Spoorwegen. Ze ging een keertje met de trein en rende zonder kaartje gelijk naar de conducteur. Ze vroeg hem of ze bij hem een kaartje kon kopen. Dit kon, het kaartje zou dan wel âietsjeâ duurder zijn. Mevrouw moest het kaartje van 2,50 plus boete van 35 euro betalen. Inmiddels is het bedrag zelfs 91,50, want mevrouw heeft niet betaald. Meester Visser verteld haar of en hoe ze bezwaar kan maken tegen dit âietsâ duurdere treinkaartje.