Gemeente Amersfoort

Persbericht Archief Eemland - 13 maart 2009

Geschiedenis van Amersfoort in jubileumjaar digitaal dichterbij.

Vanaf 25 maart is de geschiedenis van Amersfoort digitaal in kaart gebracht via www.amersfoortopdekaart.nl. Met behulp van Google Maps is historische informatie op een eigentijdse manier toegankelijk gemaakt. Door geschiedenis te verbinden aan bekende plaatsen in uw stad, wijk of straat, komt dat verleden dichterbij. Zoom in op een locatie in de stad waarover u meer wilt weten en bekijk alle historische afbeeldingen uit de collecties van Archief Eemland en Museum Flehite. Van maar liefst honderd plekken in de stad is een korte beschrijving te vinden, soms met filmpjes of ingesproken herinneringen.

Bezoekers kunnen ook oude stadsplattegronden over de moderne kaart leggen.

De site bevat verder een tijdlijn met de hoofdpunten uit de geschiedenis van de stad en interessante wandelingen die gedownload kunnen worden. Zo is er een wandeling langs de vestingmuur van de stad, een bierroute en een religieuze route. Archief Eemland en Museum Flehite roepen bezoekers van de site op om eigen informatie in tekst en beeld toe te voegen. Samen werken we aan één grote digitale collectie van de stad.

Gelijktijdig met de start van de nieuwe website krijgt de geschiedenis van de stad ook een plek in de hal van het stadhuis. Vanaf 25 maart is daar een verrassend vormgegeven tijdlijn te zien.

U bent van harte uitgenodigd om de lancering bij te wonen van de nieuwe website door burgemeester A. van Vliet-Kuiper. Zij start de website en onthult de tijdlijn in de bezoekershal van het stadhuis.

Plaats: raadzaal stadhuis Amersfoort

Datum: 25 maart

Tijdstip: 13.00 uur