Veilig Amsterdam


Stadsdeel Osdorp: Weerbaarheidscursus voor vrouwen

Twee dames praten op straat
17 maart 2009

In 2009 is er opnieuw de weerbaarheidscursus voor vrouwen âSterk door sport en spelâ in Vrouw en Vaart (Osdorp). De eerste (proef-)les is op woensdagmiddag 25 maart 2009. Je kunt je nu al hiervoor opgeven.

Het doel van de cursus
Het doel van de cursus is om de weerbaarheid van vrouwen te vergroten. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, jezelf de moeite waard vinden en grenzen leren stellen. Er worden praktische oefeningen gegeven en er wordt gepraat over onderwerpen die te maken hebben met voor jezelf opkomen, recht en veiligheid.

Leer aspecten
Cursisten leren beter omgaan met het stellen van grenzen. Dat kan over allerlei situaties gaan: van je niet mondig voelen bij instanties tot last hebben van agressieve buurjongens of ongewenste seksuele toenaderingen van bijvoorbeeld een chef of een arts of het leven met een partner die je bedreigt. De cursus is bestemd voor alle vrouwen die graag weerbaarder willen worden en in hun dagelijks leven problemen ondervinden bij het aangeven van grenzen.

De ervaring is dat deelneemsters veel steun aan elkaar ondervinden en dat hun zelfvertrouwen enorm toeneemt.

Informatie over de cursus
De cursus bestaat uit 12 lessen die ieder tweeëneenhalf uur duren. Het bewegingsgedeelte wordt gegeven door Pyrrha Singerling, docent weerbaarheid van Blijf Groep. Daarna wordt samen met Barbara Meeuwig, maatschappelijk werkster van SEZO nagepraat over de oefeningen en worden ervaringen uitgewisseld.

Wanneer: 12x woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur, eerste cursusdag is woensdag 25 maart 2009.
Locatie: Vrouw en Vaart, President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam Kosten: ⬠18,-- (betalingsregeling is mogelijk)

Meer informatie of inschrijven
Belangstellenden kunnen zich voor de cursus opgeven bij Barbara Meeuwig of eerst meer informatie of een folder aanvragen. SEZO Maatschappelijke Dienstverlening, tel: 020- 6675100