Gemeente Moerdijk


17-03-2009: Moerdijk Millennium gemeente

MEEDENKEN EN
MEEPRATEN MET DE
GEMEENTERAAD:

MOERDIJK MILLENNIUM GEMEENTE?

U bent van harte uitgenodigd

Woensdag 25 maart 2009 vanaf 18.00 uur in het gemeentehuis in Zevenbergen.

In september 2000 hebben wereldleiders afgesproken gezamenlijk de strijd aan te binden met armoede en honger, ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuverontreiniging, HIV/AIDS, gebrek aan onderwijs, slechte gezondheidszorg en vervuild drinkwater. De wereldleiders hebben zich ten doel gesteld deze strijd in 2015 te hebben gewonnen! In deze strijd kunnen ook gemeenten een rol spelen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is hiervoor een campagne gestart onder de naam de Millennium Gemeente.

Om inhoud te geven aan Moerdijk Millennium Gemeente willen raadsleden met inwoners en organisaties uit de gemeente en de omgeving in gesprek gaan over de vraag: Wat kunnen lokale organisaties, particulieren en de gemeente doen om bij te dragen aan de overwinning die we in 2015 willen behalen?

We organiseren een manifestatie met een informatiemarkt, waar organisaties zoals de Wereldwinkel en anderen u zullen informeren over hun activiteiten in het kader van de Millenniumdoelen. Daarnaast krijgt u tijdens speeddates de gelegenheid nader kennis te maken met activiteiten die organisaties verrichten.

Aansluitend op deze activiteiten kunt u in de Moerdijkzaal in debat gaan over de vraag wat de gemeente in het kader van de realisatie van de Millenniumdoelen kan bijdragen.

Dit alles moet uitmonden in een door de gemeenteraad te formuleren opdracht aan het college, zodat deelname aan de campagne Millennium Gemeente door de gemeente Moerdijk geen lege huls is. Deze opdracht zal in de vergadering van de commissie Sociale Infrastructuur van 1 april worden voorbereid, waarna de gemeenteraad daar in de vergadering van 23 april een besluit over kan nemen.

Voor wie is deze avond bedoeld? Iedereen mag natuurlijk komen meepraten over Moerdijk Millenniumgemeente. In het bijzonder mensen en vertegenwoordigers van allerlei organisaties actief op het gebied van ontwikkelingswerk, gezondheidszorg met relaties in de derde wereld,de kerken, bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijfsfilosofie hebben opgenomen en daarmee bijdragen aan het bereiken van de millenniumdoelen worden uitgenodigd.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en u wilt toch meepraten? U kunt zich wenden tot de Griffie van de gemeente Moerdijk. Uw contactpersoon is de heer Ricus Tiekstra, beleidsmedewerker van de Griffie, e-mail: ricus.tiekstra@moerdijk.nl of telefoonnummer: 0168 373428.

Meer informatie vindt u op deze website onder politiek en bestuur.