Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden Maastunnelplein en Maastunnel

Deze zomer werkt Gemeentewerken aan het Maastunnelplein en aan een van de tunnelbuizen van de Maastunnel.

Hierbij worden zowel het plein als de tunnelbuis zes weken voor het verkeer afgesloten. Op woensdag 25 maart is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

De werkzaamheden op het Maastunnelplein starten in juni en duren tot eind september. Het gaat om aanpassingen van de wegen op het plein, werkzaamheden bij de ingang van de tunnel, het vernieuwen van de verkeerslichtinstallatie, het vernieuwen van de openbare verlichting en de aanleg van een persleiding. Tijdens de schoolvakantie is het Maastunnelplein zes weken afgesloten voor het verkeer..

De Maastunnel krijgt in dezelfde periode een onderhoudsbeurt. Hierbij onderzoekt. Gemeentewerken wat de beste methode is om asbesthoudende materialen en vervuiling van zware metalen te verwijderen. Als de proef slaagt, wordt deze werkwijze in de toekomst in beide tunnelbuizen gebruikt.

Gekozen is om beide projecten gelijktijdig uit te voeren zodat de overlast voor de omgeving en het verkeer korter duurt.

Verkeer

Van 10 juli tot en met 24 augustus zijn het Maastunnelplein en de Maastunnel afgesloten. Verkeer kan tijdens deze afsluiting altijd van zuid naar noord/centrum rijden via de Maastunnel. Het doorgaande verkeer vanuit noord/centrum naar zuid wordt omgeleid.

Door de afsluiting van het Maastunnelplein en de Maastunnel kan het hoge (vracht)verkeer geen gebruik maken van de Maastunnel. Het gaat hierbij om voertuigen die hoger zijn dan 3,60 meter.

Bijeenkomst

Op woensdagavond 25 maart van 19.00 tot 20.30 is er in Wijkgebouw Tarwewijk, Wolphaertsbocht 500, een informatiebijeenkomst voor omwonenden over de werkzaamheden en de gevolgen voor het verkeer. Medewerkers van Gemeentewerken zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Kort voor de daadwerkelijke start van de werkzaamheden komt er weer een bijeenkomst over de precieze planning van de werkzaamheden en de omleidingen.