Gemeente Ede

nummer 42 / Ede, 17 maart 2009

NK Veldloop gemeenten 25 maart
Een record voor Ede: > 5.000 lopers aan de start!

Woensdag 25 maart 2009 wordt het NK Veldloop voor gemeenteambtenaren gehouden in de mooie gemeente Ede. De organisatie heeft een schitterend parcours uitgezet dat de lopers vanaf de kazerneterreinen in Ede-Oost over de Ginkelse heide en door natuurgebied de Sysselt voert. Er doen ruim 5.000 ambtenaren uit het hele land aan mee. Een record aantal in de 22 jaar dat deze Veldoop wordt georganiseerd.

De deelnemers lopen vanaf de Elias Beekmankazerne via een prachtig, maar zeer pittig parcours over de Ginkelse heide en door natuurgebied de Sysselt terug naar de finish: de atletiekbaan op de Elias Beeckmankazerne. Er zijn drie afstanden: 6 km, 9 km en 12 km.

Startschot
Burgemeester Cees van der Knaap geeft het eerste startschot is om 10.30 uur. De lopers starten op de Nieuwe Kazernelaan, tussen de Ceelman van Ommerenweg en de Sysseltselaan. De laatste lopers vertrekken om 14.30 uur. Elke start gaat gepaard met een schot uit een historisch kanon om de lange band van Ede met defensie te markeren. En mede dankzij de medewerking van Defensie kan dit evenement plaatsvinden op de kazerneterreinen.

Veel te doen
Ook voor de supporters is er veel te doen. Zo kunnen zij een bezoek brengen aan het museum Verbindingsdienst op het kazerneterrein, deelnemen aan een clinic nordic walking, boogschieten of lekker dansen op live muziek in de grote tent midden op het terrein van de Elias Beeckmankazerne. Uiteraard is er in de tent genoeg te eten en te drinken, zodat de dag heel plezierig kan worden doorgebracht. De kazernes van Ede zijn in heel Nederland bekend omdat er tienduizenden mannen zijn opgeleid voor hun militaire diensttijd. Voor degenen die er hun militaire diensttijd hebben doorgebracht, is de Veldloop ook het moment om nog één keer terug te blikken. Volgend jaar vertrekt Defensie uit Ede, waarna er een nieuwe woonwijk wordt gebouwd op de uitgestrekte kazerneterreinen.

Vervoer
Voor vervoer naar de kazerneterreinen wordt gezorgd. Voor de deelnemers die met de trein naar Ede komen worden pendelbussen ingezet tussen station Ede-Wageningen en het kazerneterrein. De eerste bus vertrekt vanaf 8.00 uur vanaf dit NS-station, de laatste bus vanaf de kazernes vertrekt om 18.00 uur.
De auto's en de bussen parkeren op de Simon Stevinkazerne. Met speciale voertuigen van Keep them Rolling uit WO II worden de deelnemers vervoerd naar het evenement op de naastgelegen Elias Beeckmankazerne.

Informatie
Meer informatie over deze 22ste NK Veldlloop gemeenten kunt u vinden op de site: www.nkveldloopgemeenten.nl


---