Gemeente Cromstrijen


Makkelijk Lezen Plein in bibliotheek

(18-03-2009)
]

Elke vestiging van Bibliotheek Hoeksche Waard krijgt een Makkelijk Lezen Plein. Dit zijn kasten met materialen voor kinderen die lezen moeilijk vinden.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar vinden in het Makkelijk Lezen Plein (luister)boeken, DVD's en tijdschriften die speciaal bestemd zijn voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Zij kunnen hier informatie zoeken voor werkstukken en spreekbeurten, maar ook gewoon een boek lenen voor hun plezier. De aansprekende vormgeving van de pleinen en de aantrekkelijke opstelling van de materialen zorgen er voor dat lezen ook een feest wordt voor kinderen die hier nog moeite mee hebben. Te denken valt aan kinderen met dyslexie of concentratieproblemen door bijvoorbeeld ADHD.

De schrijfster Vivian den Hollander is op woensdag 25 maart in bibliotheek Oud-Beijerland, op 1 april in bibliotheek Strijen en op 8 april in bibliotheek Numansdorp. Samen met leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen uit de Hoeksche Waard opent zij de Makkelijk Lezen Pleinen. Vanaf 16.00 uur signeert zij haar boeken.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoekschewaard.nl.