Gemeente Soest

.

Helga van Leur spreekster op startbijeenkomst

18 maart

Niemand minder dan Helga van Leur is 25 maart spreekster tijdens de startbijeenkomst `Duurzaam Soest in 2030'. De bekende weervrouw geeft die middag haar visie op klimaat en duurzaamheid. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur.

De gemeente heeft hierbij ook het advies van haar inwoners nodig. Zij zijn daarom van harte uitgenodigd en kunnen zich aanmelden via het e-mailadres duurzaamsoestin2030@soest.nl

Soest wil een nieuw beleidsplan opstellen waarbij Cradle to Cradle (duurzaamheid) en een Klimaatneutraal Soest in 2030 als leidende (inspirerende) principes een belangrijke rol zullen spelen.

Hiervoor zijn vier thema's bepaald, namelijk wonen, werken, leefomgeving en de gemeentelijke organisatie. De startbijeenkomst is de zogenaamde kick-off om als gemeente Soest de duurzame route naar 2030 verder uit te stippelen.

Na de inspirerende woorden van Helga van Leur gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over wat er moet gebeuren om Soest in 2030 duurzaam en klimaatneutraal te hebben.

Ook is er een discussie over de resultaten van de enquête die de gemeente Soest de afgelopen periode heeft gehouden. Telefonisch werden inwoners gevraagd hun mening te geven over milieu en duurzaamheid.

Helga van Leur

Helga van Leur