Gemeente Haren

Wii sports on tour

25 maart en 1 april in gymzaal Het Buut

23/03/2009

Wii Sports Kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in de gemeente Haren kunnen hun WII Sports game kwaliteiten testen tegen kinderen uit de gemeenten Leek, Zuidhorn, Ten Boer, Bedum en Winsum. In twee lokale voorrondes spelen kinderen wedstrijdjes tegen elkaar en de winnaar speelt de finale tegen de winnaars van de andere gemeenten. De hoofdprijs is een Nintendo Wii met Sportspack!

Wii Sports

Wii Sports is een game van Nintendo met vijf verschillende sporten. De Wii spelcomputer wordt aangesloten op een televisietoestel of beamer en spelers simuleren met een afstandbediening in de hand sportbewegingen van verschillende sporten.Het spelen van de Wii Sports games is zowel onder jeugd als onder volwassenen een populaire vrije tijdsbesteding.

Buurt Onderwijs Sport project Haren

Het BOS project is een impuls van het ministerie van VWS en heeft als doel achterstanden op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en overlast terug te dringen. Het BOS project in de gemeente Haren heeft een looptijd van 4 jaar (2006-2010) en richt zich op de doelgroep 4 tot en met 18 jaar.

Huis voor de Sport Groningen heeft de projectleiding en organiseert in samenwerking met lokale partijen als basis, voortgezet en speciaal onderwijs, kinderopvang, sportverenigingen en jongerenwerk verschillende activiteiten om jongeren aan het bewegen te krijgen. Wii Sports on tour is hier een onderdeel van.

Voor informatie kan er contact worden opgenomen met Huis voor de Sport Groningen, projectleider: Marjolein Smid, telefoon: 0598-323200 of per e-mail: m.smid@huisvoordesportgroningen.nl.