Ministerie van Defensie

Lezing Cammaert aan Koninklijke Militaire Academie

23 maart 2009, 17.00 uur

De nieuwste Fellow van de Nederlandse Defensie Academie, generaal-majoor der mariniers buiten dienst Patrick Cammaert, geeft woensdag 25 maart zijn eerste Academielezing op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Het onderwerp is: de uitdagingen van VN-vredesmissies. Hij behandelt de bevoegdheden die een commandant heeft, de situatie ter plekke en de dilemma's waar officieren voor komen te staan. Patrick Cammaert

Generaal-majoor Cammaert leidde diverse VN-missies. Van 2000 tot 2002 gaf hij leiding aan de VN-vredesmacht in Ethiopië en Eritrea, en van 2005 tot 2007 in het oosten van de Democratische Republiek Congo. In 2007 verliet generaal-majoor Cammaert de actieve dienst. Sinds 1 januari van dit jaar is hij als Fellow verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie. Hij geeft er in deeltijd colleges en adviseert wetenschappers over hun onderzoek. De Academielezing is het eerste publieke optreden van Cammaert sinds zijn aantreden als Fellow.

De Faculteit Militaire Wetenschappen, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie, verzorgt wetenschappelijk onderwijs voor het Ministerie van Defensie. Hoogleraren, onderzoekers en docenten houden zich bezig met de theorie en de praktijk binnen de krijgsmacht en brengen die kennis over op toekomstige officieren. Met de Academielezingen stelt de Academie zich open voor iedereen die belangstelling heeft voor de vraagstukken waaraan zij werkt.