Gemeente Bernheze


de markt in Heesch

Burgemeester promoot digitaal burgerjaarverslag op de markt in Heesch

Woensdag 25 maart 2009 deelt burgemeester Jos Heijmans om 12.30 uur flyers uit op de markt in Heesch om het eerste digitale burgerjaarverslag te promoten.

Net zoals in voorgaande jaren biedt burgemeester Jos Heijmans aan inwoners van Bernheze het burgerjaarverslag aan. Dit is de zevende keer, maar de eerste keer in digitale vorm. Drie keer is er een boekje uitgebracht en drie keer een huis-aan-huisblad, maar Bernheze gaat met de tijd mee en probeert zo veel mogelijk te digitaliseren, dus ook het burgerjaarverslag. Als groene gemeente wil Bernheze graag groen blijven en zo min mogelijk papier verspillen. Een digitaal burgerjaarverslag draagt daar een steentje aan bij.

Filmpjes

Op de site www.bernheze.org/burgerjaarverslag2008 staan twee filmpjes met een belangrijke boodschap die door vier communicatiestudenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn gemaakt. Het ene filmpje laat zien hoe gemakkelijk het is om via de site van de gemeente een afspraak te maken voor een paspoort of rijbewijs. In het andere filmpje is te zien dat inwoners voortaan niet meer bij het politiebureau, maar bij het gemeentehuis moeten zijn voor gevonden of verloren voorwerpen. Verder komen bezoekers van de site meer te weten over de gemeenteraad via het digitale plakboek.

Winnen

Alle andere informatie is verdeeld over een aantal tabbladen. Op het forum kunnen bezoekers van de site met elkaar van gedachten wisselen over de onderwerpen uit het burgerjaarverslag. Ook aan de liefhebbers van puzzels is gedacht: onder `Winnen' wordt aangegeven hoe men kans maakt op kaartjes voor de Kersouwe of Cultureel centrum de Pas. Natuurlijk is de gemeente Bernheze erg benieuwd wat bezoekers van dit eerste digitale burgerjaarverslag vinden en nodigt iedereen dan ook van harte uit om via het reactieformulier op
www.bernheze.org/burgerjaarverslag2008 zijn mening te geven.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35