Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen en Van Aartsen over Afghanistan-conferentie in Den Haag

23-03-2009 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) en burgemeester van Den Haag Van Aartsen geven woensdag 25 maart een persconferentie over de voortgang van de organisatie van de conferentie over Afghanistan.

De International Conference on Afghanistan: a Comprehensive Strategy in a Regional Context vindt plaats onder auspiciën van de Verenigde Naties op dinsdag 31 maart in Den Haag. De deelnemers aan de conferentie zullen de situatie op het gebied van bestuur, veiligheid en opbouw bespreken.

De conferentie zal worden voorgezeten door de Verenigde Naties, Afghanistan en Nederland. Uitgenodigd zijn de buurlanden van Afghanistan, de landen in de regio, de landen die deelnemen aan de NAVO stabilisatiemacht, en de landen en organisaties die een bijdrage leveren aan de opbouw.

De persconferentie zal worden voorafgegaan door een achtergrondbriefing over de logistieke en veiligheidsaspecten van de conferentie door de politie Haaglanden, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, de gemeente Den Haag en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mededeling aan redacties (