Provincie Noord-Holland

Minister Cramer in elektrische auto door Noord-Holland

24-3-2009

Woensdag 25 maart rijdt minister Jacqueline Cramer (VROM) in een elektrische auto van Amsterdam naar Zaanstad voor een werkbezoek. Dat staat in het teken van schoner vervoer. Lokale en regionale bestuurders, waaronder klimaatgedeputeerde Peter Visser, zijn bij het werkbezoek aanwezig. Ook de provincie Noord-Holland zet zich in voor schoner vervoer.

De tocht van minister Cramer is een initiatief van gemeente Zaanstad en Urgenda, een actieorganisatie die zich bezighoudt met innovatie en duurzaamheid.

Het programma voor woensdag ziet er als volgt uit: 09.00 uur Presentatie in de Westergasfabriek 10.00 uur Vertrek in Amsterdam
10.30 uur Aankomst in Wormerveer
10.35 uur Welkom door burgemeester Faber
10.40 uur Vraaggesprek met minister Cramer, gedeputeerde Visser en wethouder Linnekamp
11.00 uur Vertrek minister Cramer
11.00 uur Demonstratie voertuigen

De gemeente Zaanstad neemt deze zomer vier elektrische autos in gebruik. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de aanschaf van de autos, maar ook voor het realiseren van verschillende oplaadpunten langs de weg. Op de markt in Wormerveer kunnen inwoners van Zaanstad zien wat elektrisch vervoer voor hen kan betekenen.

De provincie Noord-Holland werkt in het kader van de klimaatneutrale organisatie eveneens aan verduurzaming van haar wagenpark. Daarnaast biedt de provincie gemeenten en bedrijven wagenparkscans aan waarin zij hun inzicht geeft in de voor- en nadelen, en kosten en baten van verduurzaming van het wagenpark. Op 1 april wordt bovendien de Uitvoeringsregeling stimulering verbetering luchtkwaliteit van kracht. Daarmee kunnen organisaties subsidie krijgen voor de aanschaf van schonere voertuigen.

Nieuwsredactie