ProRail

Persbericht

24-03-2009

Aangepaste dienstregeling woensdag 25 maart

Utrecht â Woerden â Gouda â Den Haag/Rotterdam
Utrecht â Woerden â Alphen a.d. Rijn â Leiden

Reizigers tussen Den Haag, Gouda en Utrecht kunnen vanaf woensdagochtend aanvang dienstregeling weer rechtstreeks reizen. NS en ProRail hebben een dienstregeling ingesteld die ervoor zorgt dat er ieder uur twee intercityâs rijden rechtstreeks van Utrecht naar Den Haag. Van Den Haag naar Utrecht rijden eveneens ieder uur twee intercityâs, deze worden omgeleid via Breukelen. Reizigers tussen Leiden en Utrecht kunnen in Woerden overstappen. Reizigers tussen Rotterdam en Utrecht stappen over in Gouda. NS en ProRail hopen vanaf donderdag de dienstregeling verder uit te breiden.

De aangepaste dienstregeling is het gevolg van de ontsporing afgelopen maandag van een goederentrein tussen Vleuten en Utrecht Terwijde. Deze ontsporing heeft tot gevolg dat het spoor over een lengte van 5 kilometer zwaar is beschadigd. Ook het naastgelegen spoor is beschadigd. De prognose is dat het totale herstel van het spoor waarschijnlijk tot in de loop van volgende week zal gaan duren. Â

Dienstregeling op 25 maart


* 2x per uur Intercity Utrecht Centraal â Woerden â Gouda â Den Haag Centraal.

* Let op: de Intercityâs VAN Woerden NAAR Utrecht C worden omgeleid (langs Breukelen) en zijn daardoor 20 tot 30 minuten langer onderweg. De Intercityâs van Utrecht naar Woerden volgen de directe route.

* Reizigers uit Utrecht naar Alphen a.d. Rijn â Leiden en naar Gouda Goverwelle stappen over in Woerden.

* Reizigers naar/van de richting Rotterdam en naar de stopstations tussen Gouda en Den Haag stappen over in Gouda. Tussen Gouda en Rotterdam rijden alleen stoptreinen.

Er rijden stopbussen Utrecht Centraal (Jaarbeurszijde) â Utrecht Terwijde â Vleuten â Woerden v.v.

Amersfoort â Utrecht

Hier rijden 2 in plaats van 4 Intercityâs per uur

Omreisadviezen om de beperkte dienstregeling tussen Utrecht en Woerden te mijden


* Utrecht Leiden C â Den Haag C â Rotterdam C: via Schiphol
* Amersfoort Leiden C â Den Haag C â Rotterdam C: via Schiphol

* Utrecht C Roosendaal: via âs-Hertogenbosch
* Utrecht C Dordrecht: via Geldermalsen

Reisadvies internationaal


* Van Rotterdam â Den Haag naar IC Berlijn: ga eerder op reis en stap in de IC Berlijn in Schiphol.

* Van Rotterdam â Den Haag naar ICE International: ga minstens 30 minuten eerder dan normaal op reis naar Utrecht Centraal.
* Van Noord/Oost Nederland en Utrecht naar Thalys en IC Brussel: ga minstens 30 minuten eerder dan normaal op reis naar Rotterdam Centraal.