Gemeente Sneek


10.000ste bezoeker

Theater Sneek verwacht 10.000ste bezoeker

Zaterdag staan in Theater Sneek niet alleen Fay Lovsky, de band Ocobar en Geert Chatrou in de schijnwerpers. Het theater verwacht namelijk nu al de 10.000ste bezoeker. Een nietsvermoedende toeschouwer staat die avond een ware vip-ontvangst te wachten.

In het gebouw aan de Westersingel werd enkele maanden geleden nog post gesorteerd. Het `proloog' theater kan momenteel ruim 200 mensen per voorstelling een stoel bieden. Binnen een enkele maanden hebben daar al 10.000 mensen gebruik van gemaakt.

De bezoekers reageren enthousiast op de gezellige inrichting en sfeer. Na afloop van de voorstelling wordt er steevast met de artiesten nagepraat in de foyer. `Het gaat ruim boven verwachting', volgens directeur Ben van der Knaap, `zowel de artiesten als het publiek prijzen de intieme sfeer die hier heerst. Een praatje maken met een cabaretier of één op één nog eens proberen achter het geheim te komen van illusionisten Rob en Emiel. Je kunt het hier allemaal meemaken.'

In 2010 start de bouw van een nieuw theater. Tot die tijd vinden er nog vele bijzondere theater- en muziekvoorstellingen plaats. Welke dat zijn blijft nog even een verrassing.

Op dit moment verheugt Theater Sneek zich op de ontvangst van de culturele geluksvogel die zaterdag de 10.000ste bezoeker is. Alle andere bezoekers zullen ongetwijfeld door het muzikale feest dat kunstfluiter Chatrou, zangeres Lovsky en de band Ocobar bouwen ook fluitend naar huis gaan.