Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur (UPDATE)

Utrecht, 25-03-2009

Aanhoudingen voor poging inbraken(zie persberichten Eemland zuid dd. 20-03-09)

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 23 maart drie 16-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging inbraak bij een woning aan de K.P.C. Bazelstraat en poging inbraken op de Oversticht.

Op donderdag 19 maart kreeg de politie rond 20.30 uur de melding dat vier jongens een poging deden om bij een woning in te breken. Hier zagen de agenten vier jongens op de Van Brammenstraat die voldeden aan het signalement. Bij het zien van de politie ging het viertal ervandoor. Een 14-jarige jongen uit Amersfoort werd aangehouden. Hij bleek in bezit van inbrekerswerktuig.

Nader onderzoek leidde naar de drie andere verdachten. De politie verdenkt hen ook van betrokkenheid bij pogingen inbraken bij woningen aan de Oversticht rond hetzelfde tijdstip. Eén 16-jarige jongen heeft een bekennende verklaring afgelegd. De drie zestien-jarige verdachten zitten vast. De 14-jarige jongen is maandag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld onder voorwaarden. De politie zet het onderzoek voort.

Foutparkeerders bekeurd

LEUSDEN De politie heeft het afgelopen weekend en op dinsdag 24 maart twaalf bekeuringen geschreven op de Mulderij en de Smidse in verband met het foutief parkeren van de auto.

Een week daarvoor kondigde de politie al aan dat er repressief zou worden opgetreden tegen foutparkeerders in het centrum van Leusden. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden en weggebruikers dat automobilisten hun voertuig niet in de verplichte parkeervakken plaatsten.

Het toezicht en het repressieve beleid wordt voorlopig voortgezet.