Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 25-03-2009

Vandalen moeten rekening betalen

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op zondagochtend 22 maart om ongeveer 05.00 uur twee mannen aangehouden voor vandalisme.

Na een melding van de meldkamer dat een groep jongeren vernielingen zou plegen, gingen agenten poolshoogte nemen op de Veldpoortbrug. Daar troffen agenten een groep van acht à tien jongeren aan die bij een kapotte afvalbak stonden. Twee mannen die bij de groep stonden, hadden een fotocamera en een mobiele telefoon in hun hand. Agenten vermoedden dat er opnames waren gemaakt van de vernieling en dat de mannen nu de beelden aan het bekijken waren. De twee mannen zijn daarop meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het bleek dat de vermoedens van de agenten klopten. Op de opnames was te zien dat twee andere mannen, een 19-jarige man en een 20-jarige man beide afkomstig uit Wijk bij Duurstede, verantwoordelijk waren voor de vernieling.

Tegen deze vandalen is een proces-verbaal opgemaakt, de gemeente heeft een rekening van 349 euro aan de mannen gestuurd.

Gebroken jukbeen

LEERSUM- Op dinsdag raakte een fietster gewond bij een aanrijding. Omstreeks 17.30 uur fietste een 53-jarige vrouw uit Leersum over de Maarsbergseweg. Zij werd hier aangereden door een 29-jarige automobiliste uit Leeuwarden. De fietster werd met o.a. een gebroken jukbeen vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdag werd een automobilist aangehouden omdat hij voor de zoveelste keer onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 01.00 uur werd de 24-jarige man uit gecontroleerd op de Hordenweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 365 ug/l. In de afgelopen twee jaar was de man al twee keer eerder tegen de lamp gelopen voor rijden onder invloed. Nu werd zijn rijbewijs ingenomen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.