Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 25-03-2009

Nieuwegeiner mishandeld; politie zoekt de dader(s)

IJSSELSTEIN Een 24-jarige man uit Nieuwegein heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld.

De Nieuwegeiner liep zondag 15 maart rond 04.15 uur vanaf de Voorstraat in de richting van de IJsselstraat. Uit een zijstraat kwam een groep van ongeveer 6 personen op hem afgelopen. Bij het passeren van de groep voelde de Nieuwegeiner plotseling een harde klap tegen zijn gezicht. Door de klap viel hij op straat en voelde hij dat uit zijn zak een mapje met persoonlijke bezittingen werd gepakt. Hierna rende de groep weg in de richting van de Voorstraat. De Nieuwegeiner vermoedt dat maar één persoon uit die groep hem heeft geslagen en vervolgens door die persoon is bestolen. Omdat het donker was, is er geen nader signalement van de groep, noch van de dader bekend. De groep bestond enkel uit mannen. Heeft u informatie over deze zaak, neem dan alstublieft contact op met de politie, district Lekstroom, telefoon 09090-8844.

Eén op acht te hard

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 24 maart van 14.10 uur tot 16.45 uur een snelheidscontrole op de Rondweg gehouden. In ruim 2,5 uur passeerden 1721 voertuigen de radar, 228 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Sloffen

NIEUWEGEIN Drie mannen werden op dinsdag 24 maart betrapt op winkeldiefstal. Het drietal werd aangehouden en hun auto in beslag genomen.

Rond 12.55 uur zag een medewerker van een winkel aan de Grote Wade dat door drie mannen meerdere sloffen sigaretten werden gestolen. Personeelsleden van de winkel hielden het drietal aan en de politie werd gewaarschuwd. Agenten gingen ter plaatse en namen de drie verdachten, een Poolse man van 36 en twee Poolse mannen van 37 jaar, van het personeel over. Eén van de 37-jarige mannen had autosleutels bij zich. Daarmee stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. De bijbehorende auto werd daarbij aangetroffen.

In de auto troffen agenten meerdere stuks nieuw gereedschap aan, mogelijk van diefstal afkomstig. Dat is in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De 37-jarige eigenaar van de auto bleek ook nog een straf van veertien dagen open te hebben staan.