Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 25-03-2009

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man op de Amsterdamsestraatweg aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.40 uur kreeg de politie een melding dat een man op een gestolen fiets op het Vredenburg zou rijden. Op zoek naar de man zagen agenten hem op de Amsterdamsestraatweg fietsen. De 57-jarige man uit Amersfoort werd staande gehouden en de fiets gecontroleerd. Hieruit bleek dat de fiets in februari gestolen was in Houten. De Amersfoorter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongens aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij emblemen van autos hadden gestolen.

Door getuigen werd rond 15.45 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat twee jongens in de omgeving van de Centaurusdreef bij meerdere autos de emblemen hadden verwijderd. Bij sommige autos had dat tot schade geleid. In de omgeving werden de twee jongens, 11 en 12 jaar oud beiden uit Utrecht, op de Fortunadreef aangetroffen.

Het tweetal had een aantal emblemen en gereedschap op zak. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werden de ouders op de hoogte gebracht. In overleg zal gekeken worden naar een passende straf.

Winkeldieven

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie dinsdagmiddag twee personen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.55 uur dat twee jongens zich verdacht gedroegen. Het tweetal had een tas bij zich waarin een aantal spullen verdwenen. Eénmaal bij de kassa probeerde zij zonder af te rekenen de winkel te verlaten. De beveiliging greep in en hield het tweetal, 17 en 23 jaar uit Bodegraven en Antwerpen, aan.

De politie nam de twee mee naar het bureau en constateerde dat zij een geprepareerde tas hadden waarin de gestolen spullen zaten. Zij werden voor verhoor ingesloten.